Muffiny na kefirze z jabłkiem i żurawiną
Składniki na około 18 sztuk:
- 3 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru trzcinowego
- 1 szklanka kefiru
- 3 jajka M
- 120 g masła
- 1 łyżeczka proszku d pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1/2 łyżeczka cynamonu
- 3 jabłka
- 100 g żurawiny
- cukier puder do posypania
1. Masło roztopić i ostudzić. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Żurawinę posiekać na drobniejsze kawałki.
2. Do jednej miski dajemy składniki mokre i mieszamy je. Do drugiej miski dajemy składniki suche i też je mieszamy.
3. Do mokrych dajemy suche mieszamy. Na końcu dodajemy jabłka i żurawinę.
4. Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C. Do papilotek nakładamy nasze ciasto, tak prawie do końca i pieczemy przez 20 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem :) Smacznego :-)
Ooo z żurawinką , w sam raz dla mnie, lubię ten owoc.
OdpowiedzUsuńTheses muffins look so delicious.
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie lekkie muffiny:)
OdpowiedzUsuńMuffinki bym zjadła, ale żurawiny raczej nie lubię ;).
OdpowiedzUsuńPyszne muffinki <3
OdpowiedzUsuńWyglądają apetycznie :)
OdpowiedzUsuńLubię żurawinę ♥
OdpowiedzUsuńI love these muffins !! look wonderful !!! xo
OdpowiedzUsuńporywam jedną do kawy
OdpowiedzUsuńWyglądają apetycznie. A ja ostatnio na łatwiznę poszłam i muffinki z paczki piekłam :/
OdpowiedzUsuńCudowne kochana :-) porywam jedną do kawki :-)
OdpowiedzUsuńPiękne babeczki :)
OdpowiedzUsuńPycha, u mnie też zawsze znikają ekspresowo :)
OdpowiedzUsuńU mnie tylko tradycyjne muffinki ;)
OdpowiedzUsuń