Budyniowe pancakes
Dzień dobry :-) Przepis na te placuszki znalazłam tutaj (clik). Placuszki pyszne, puszyste, posmakują każdemu. Ja użyłam budyniu waniliowego, ale możecie oczywiście użyć innego smaku. Placuszki idealne do owoców, jogurtu, kremu czekoladowego. Co kto lubi :-) Polecam i miłego poniedziałku życzę :-)
Składniki:
- 1 szklanka mąki jasnej orkiszowej
- 2 opakowania budyniu (każdy 40 g bez cukru)
- 250 g jogurtu naturalnego
- 2 jajka L
- 4 łyżki cukru trzcinowego
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- masło klarowane do smażenia
1. Jajka miksujemy z cukrem trzcinowym na puszystą masę, następnie dodajemy jogurt naturalny i miksujemy do połączenia się składników.
2. Mąkę mieszamy z budyniem i proszkiem do pieczenia, dodajemy do reszty, miksujemy na gładką masę.
3. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni na odrobinie masła klarowanego.
Podajemy z ulubionymi dodatkami :-) Smacznego :-)
Uwielbiam wszystko co podobne do naleśnika ;)
OdpowiedzUsuńTakich pancakes z budyniem jeszcze nie robiłam, gdyby tylko moje dzieci je lubiły to mogłabym je robić codziennie :)
Smacznie wyglądają :).
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńbudyniowe muszą być pyszne ;))
OdpowiedzUsuńSuper, wyglądają na bardzo puszyste, idealne śniadanko :)
OdpowiedzUsuńpięknie wyszły;)
OdpowiedzUsuńWygladają super. Nigdy jeszcze nie probowałam placków z mąki orkiszowej. Muszę konieczie kupić taką mąke i zrobić te placki.
OdpowiedzUsuńAAA....ale pyszności! A ja bez kolacji...
OdpowiedzUsuńAle one wyglądają! <3
OdpowiedzUsuńNa budyniu jeszcze nie robiłam, ale wyglądają obłędnie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł. Do wypróbowania w najbliższy weekend :)
OdpowiedzUsuńYummy pancakes!
OdpowiedzUsuń