Zasmażana młoda kapusta
Składniki:
- mała/średnia główka młodej kapusty
- pęczek koperku
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- sól
- pieprz
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
1. Kapustę szatkujemy. Do garnka nalewamy wodę, wrzucamy do niej kapustę, solimy i gotujemy do miękkości. Jak by woda nam wyparowała to możemy dolać.
2. Jak kapustka będzie robić się miękka na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy trochę wody z gotującej się kapusty i mąkę. Mieszamy, tak przygotowaną zasmażkę dajemy do kapusty, dodajemy paprykę, kurkumę, posiekany koperek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotowe :-). Smacznego :-)
u mnie latem często gości na stole;0
OdpowiedzUsuńWspaniała:) dawno nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię młodą kapustę :)
OdpowiedzUsuńEhh, lata takiej nie jadłam :(
OdpowiedzUsuńTaka kapustka zasmażana to coś dla mnie :) Pyszności :)
OdpowiedzUsuńKapusta z koperkiem i zasmażką- coś pysznego:)
OdpowiedzUsuńwspaniała! :) w tym roku jakoś mało kapusty gotuję, ale za to mam fazę chyba na wszystkie owoce :)
OdpowiedzUsuńja też bardzo lubię :D
OdpowiedzUsuńszczerze mówiąc rzadko jem kapustę w takim wydaniu
OdpowiedzUsuń