Młode ziemniaczki z boczkiem, szparagami i koperkiem




Hej :)) Się naskrobałam ;))) He, he. Mój młody uwielbia ziemniaki, szczególnie te nowe, pierwsze. Specjalnie musiałam w takie gorąco na ryneczek pojechać, bo chcę i chcę. Kupiliśmy takie drobne, bo najlepsze i chyba z godzinę mi zeszło zanim je ogarnęłam ;). Dla mnie to dobrze, bo szybki obiad mogę przygotować i mam go z głowy ;). My też lubimy, tym razem dodałam boczek, miałam szparagi, więc one też powędrowały do ziemniaczków, no  koperek (dużo koperku :)). Miłego dnia :))


Składniki:

  • młode ziemniaczki
  • boczek plastry
  • szparagi
  • koperek
  • sól



Szparagi podgotowałam w wodzie (jakieś 15 minut). Wyjęłam, przestudziłam, pokroiłam w kawałki. Ziemniaczki obrałam, ugotowałam. Na patelni podsmażyłam boczek wcześniej pokrojony w paseczki. Przełożyłam na talerzyk. Na tłuszczu z boczku podsmażyłam szparagi, dodałam ziemniaczki, koperek i na końcu boczek. Doprawiłam solą, wymieszałam i jedzonko gotowe :))




13 komentarzy:

  1. powiem krótko - głodnam :P i czuję że stworzę taki szybki obiadek w tym tygodniu! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie danie wystarczy, naprawdę nie potrzeba niczego więcej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Też się ostatnio naskrobałam :D. U mnie każdy by chętnie zjadł, ale skrobać to już nie ma komu :P

    OdpowiedzUsuń
  4. Mój narzeczony by oszalał, gdyby je zobaczył :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja tak wczoraj się naskrobalam -:)Bardzo smaczne danie przygotowalas. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dla mnie bez szparagów poproszę :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ślinka mi pociekła na sam widok. Trzeba będzie kupić młodych kartofelek:) Ja bym jeszcze zrobiła domowy sos czosnkowy i mrrrr:)

    OdpowiedzUsuń
  8. pyszna wiosenna propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  9. pychotka :) takie proste, a takie dobre :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Danie super! Maleńka rada. Jeśli szparagi zielone to nie trzeba ich wogóle gotować. Wystarczy w zupełności 2 min. na tłuszczyku z boczku. Będą wtedy cudownie chrupiące 😊

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger