Szarlotka jaglana
Hej :)) Przepis na tą szarlotkę znalazłam na Fb na stronie Mapa zdrowia. Tak pomyślałam, szybka, prosta i zrobiłam. Mnie wyszła troszkę inna, bo dodałam za mało wody i kasza słabo się zapiekła, ale szarlotka bardzo smaczna, zdrowa, bo zawiera tylko kaszę jaglaną, płatki migdałów, jabłka, suszone daktyle, banana, cynamon i wodę. Świetnie smakuje na ciepło :). Przepis trochę zmodyfikowałam i nie dodałam błonnika witalnego, bo go nie miałam. Miłego weekendu Wam życzę :)
- 350 g kaszy jaglanej
- 1 kg jabłek
- 1 szklanka suszonych daktyli
- 1 banan
- 50 g płatków migdałowych
- 1 łyżka mielonego cynamonu
- 1/2 szklanki wody (można dać więcej)
Ciekawe... Wygląda bardzo zdrowo. Super :)
OdpowiedzUsuńLubię dodatek kaszy jaglanej w cieście, super :)
OdpowiedzUsuńNiesamowicie mnie nią zaciekawiłaś-kolejny świetny przepis zapisuję:)
OdpowiedzUsuńA do jakiej temp.nagrzać piekarnik?
UsuńDo 200 stopni :)
UsuńZamiast błonnika witalnego można dodać siemię lniane.
Usuńspożywałam :) pyszna była!!... zresztą jak wszystko co wychodzi z kuchni Kruchej Babeczki :D
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuńFajny, ciekawy przepis. Chciałabym spróbować tej szarlotki. Ja już kaszę jaglaną w deserach przetestowałam i sprawdza się znakomicie :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam każdą kasze, wiec przepis idealny dla mnie ;)
OdpowiedzUsuńBardzo pomysłowe ciasto. Ciekawa jestem smaku ?
OdpowiedzUsuńBardzo pomysłowa wersja szarlotki;)
OdpowiedzUsuńFajnie że jest kasza jaglana, przepis porywam :)
OdpowiedzUsuńCoś dla zdrowia ! Jak dla mnie super :)
OdpowiedzUsuńKaszy jaglanej nie lubię, ale kurczę, ta szarlotka wygląda naprawdę nieźle :)
OdpowiedzUsuńno super! uśmiałam się pod nosem widząc posta, bo planuję zrobić ciacho z kaszy gryczanej :D
OdpowiedzUsuńJakby powiedział mój małż....ze śrutem :) Wygląda bardzo ładnie, pozdrawiam
OdpowiedzUsuńciasta jaglane to jedne z moich ulubionych!
OdpowiedzUsuńAle fajna!.
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł. Zdrowsza wersja pysznej szarlotki :) Super
OdpowiedzUsuńciekawe czy jak wystygnie, nie robi się twarda, lub sucha?
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie, ja pewnie bym się zajadała ze smakiem, nie wiem jak domownicy?
Mnie po dwóch dniach jak został kawałek, to zrobił sie suchy, ale miękka była cały czas :)
UsuńSKOKInews.com - Skoki narciarskie - Nasza i Wasza Pasja Zapraszam!
OdpowiedzUsuńciacho samo zdrowie - lubię takie! :)
OdpowiedzUsuńPycha :) Muszę zrobić taką szarlotkę, zapisuje przepis :)
OdpowiedzUsuńCiekawa i zdrowa propozycja ;-)
OdpowiedzUsuńwygląda nieesamowicie, musi być pyszna i zdrowa!
OdpowiedzUsuńMniam, świetne ciasto, zdrowsza wersja tradycyjnej szarlotki :)
OdpowiedzUsuńZrobię ją kiedyś!
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować :). Słodko i zdrowo.
OdpowiedzUsuńTen przepis jest po prostu genialny! Bardzo, bardzo ciekawy i zdrowy, a do tego piękna prezentacja :)
OdpowiedzUsuńLadny talerz
OdpowiedzUsuń