Mix z ryżem ;)
Hej :)) Dzisiaj coś szybkiego, lekkiego i z tego co było w domu. Takie sprzątanie tego co zostało. Mix sałat, ryż ugotowany i potem podsmażony z oliwkami, pomidorkami koktajlowymi i truskawkowymi, których zostało mi dosłownie kilka, świeża cebulka, mała puszka tuńczyka i kulki mozzarelli. Doprawiamy i gotowe :)) Miłego i słonecznego weekendu wszystkim życzę :)
Składniki:
- 2 torebki ryżu naturalnego brązowego Halina
- kilka zielonych oliwek
- kilka pomidorków
- świeża cebulka z cybuchami
- kulki mozzarelli
- tuńczyk
- 1/2 opakowania sałat mix
- kilka kropel oliwy
- curry indyjskie Kamis
- sól
Ryż ugotowałam według przepisu na opakowaniu, trochę długo się go gotuje, bo ponad 30 minut, ale w końcu naturalny i brązowy :). Po ugotowaniu wrzucić na patelnię, dodać troszkę oliwy, pokrojone oliwki, pomidorki, cebulkę razem z cybuchami. Chwilkę podsmażamy, doprawiamy curry, solą i wrzucamy pokrojone kulki mozzarelli, oraz odsączonego tuńczyka. Na talerzu dookoła układamy mix sałat i kropimy kilkoma kroplami oliwy. Na środek dajemy podsmażony ryż z warzywami i tuńczykiem :)
Świetny mix, szczególnie w czasie upałów :)
OdpowiedzUsuńSuper urozmaiciłaś to danie. Teraz jestem przed obiadem : Gdybym zasiadła do stołu przed takim talerzem to zjadłabym jego zawartość w mig :)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńBeti bardzo lubię ryż pod każdą postacią. Mąż czasem się śmieje, że już robię się żółta. :D
OdpowiedzUsuńZgadzam się z Krysią też zjadłabym wszystko.
OdpowiedzUsuńproste a jak cieszy kubki smakowe! :D
OdpowiedzUsuńŚwietnie skomponowane danie :)
OdpowiedzUsuńten pomysł jest świetny! jutro zrobię sobie na kolację!:
OdpowiedzUsuńPodoba mi się połączenie sałaty i ryżu:)
OdpowiedzUsuńlubię taaak, ale doskonale o tym wiesz...do tego czyścisz lodówkę, tak, że wszystko w temacie. ;)))
OdpowiedzUsuńtakie mixy to moje ulubione obiady :)
OdpowiedzUsuń