Filet z kurczaka nadziewany oscypkiem i żurawiną :))
Z Zakopanego przywiozłam sobie oczywiście oscypki i żurawinę :) Wczoraj na obiadek zrobiłam filety nadziewane właśnie nim i żurawiną :) Było pyszniutkie :). Na tych upałach to nic się nie chce za bardzo ani jeść, ani robić. Jeszcze podobno jutro taki upał być i trochę lżej.
Składniki:
- 3 filety z kurczaka
- oscypek
- żurawina
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
Filety umyć, przekroić na pół i trochę rozbić. Oscypka pokroić w paski i ułożyć na mięsie(pod koniec z jedne strony), na niego dać żurawinę i mięso zawinąć. oprószyć solą i pieprzem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego Ja na spód dałam trochę oliwy z oliwek. Pieczemy w 180 stopniach około U mnie z młodymi ziemniaczkami i mixem sałat.
Pyszne!ja właśnie też"pracuję"nad czymś z kurczaka:)
OdpowiedzUsuńOscypek z żurawiną to góralska klasyka, jeśli dodać do tego pysznego kurczaka, to mam obiad doskonały. Poproszę jeszcze widok na Tatry i góralską herbatkę :)
OdpowiedzUsuńmmm..... ja bym oscypki wyjadła :)
OdpowiedzUsuńPyysznie nadziane! Uwielbiam połączenie oscypka i żurawiny ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńPrzepyszne danie! Muszę też kupić oscypka i wyczarować coś podobnego :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam oscypki... Ach taka wersja mięska smakuje pewnie niesamowicie :)
OdpowiedzUsuńnooo, matkaa, poszalałaś, dawno nie jadłam oscypka, nawet bardzo dawno...szkoda;/
OdpowiedzUsuńteż tak mam, że mało teraz jem:) ale to lepiej kg może same polecą:P
OdpowiedzUsuńpyszny obiadek:)