Polędwiczki wieprzowe z miodem i przyprawami
Już od bardzo dawna chodziła za mną chęć zrobienia polędwiczek, ale jakoś nie miałam pomysłu z czym by ich tu zrobić. Więc przyszedł mi do głowy miód :) od Prymat dostałam przyprawę do mięsa wieprzowego i postanowiłam dodać ją do miodu i śmietanki kremówki:) Polędwiczki wyszły bardzo mięciutkie z lekką nutą miodową :) Pychota :)
Składniki dla 2-3 osób:
- około 50 dkg polędwiczki wieprzowej
- 2 łyżki miodu
- 250 ml śmietany kremówki
- 2 łyżeczki przyprawy Prymat do mięsa wieprzowego
- olej do podsmażenia
Polędwiczki podsmażyć na oleju z każdej strony. W miseczce przygotować sos: śmietanka, 2 łyżki miodu i przyprawa do mięsa wieprzowego. Wszystko dokładnie wymieszać. Podsmażone polędwiczki przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać przygotowanym sosem. Piec około 40-50 minut w 180 stopni. Po wyjęciu na talerze polać pozostałym sosem. U mnie podane z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.
Ale kruchutka to polędwiczka:)
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie. Chyba jutro zrobię ją na obiad :)
OdpowiedzUsuń