Deser truskawkowa chmurka
Składniki na 4 porcje:
- 1 galaretka truskawkowa
- 250 g serka mascarpone
- 250 ml śmietanki 30%
- mini biszkopty (mogą być zwykłe)
- płatki migdałów
- świeże truskawki
- 1 łyżka cukru pudru
- kilka bez
1. Galaretkę zalewamy 500 ml wrzątku i odstawiamy do wystudzenia. Jak przestygnie przelewamy ją do szklanek/pucharków i dodajemy pokrojone truskawki. Ostawiamy do zastygnięcia.
2. Jak galaretki zastygną ubijamy śmietanę 30% z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Bezy kruszymy, dodajemy do masy i mieszamy.
3. Na galaretki dajemy mini biszkopty lub jeśli mamy zwykłe to po prostu je kruszymy na mniejsze kawałki.
4. Na biszkopty wykładamy masę z pokruszonymi bezami, następnie posypujemy ją płatkami migdałów i dekorujemy pokrojoną truskawką. Smacznego :-)
Wygląda rewelacyjnie! Pewnie tak samo smakuje :)
OdpowiedzUsuńbłogi deser!
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na deser, wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńChętnie zjadłabym takie pyszności 😋 Ślicznie to wyglada
OdpowiedzUsuńPrzepyszny deserek :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
lubię takie desery ;)
OdpowiedzUsuńPyszny deser
OdpowiedzUsuńCudny desert❤
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, u siebie to bym musiała chyba zrobić z podwójnej porcji :)
OdpowiedzUsuńTakie desery mogłabym jeść i jeść ;)
OdpowiedzUsuńDeser wygląda bosko, prawdziwa uczta do oczu i podniebienia :)
OdpowiedzUsuńDobrze, że zrobiłaś taki deserek, bo juz wiem co podam na urozinach córeczki :) Deser wygląda obłędnie <3
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie, na pewno wypróbuję! :)
OdpowiedzUsuńCudo. Wygląda pysznie. :)
OdpowiedzUsuńPychota 😋
OdpowiedzUsuń