Poduszki z ciasta francuskiego z sałatką soczewica z tuńczykiem
Dzień dobry :-) Powoli wracam, komputer już zaczął działać, teraz będę nadrabiać zaległości. Dziś zaczynam od szybkiej przekąski, propozycji na kolację, śniadanie, jak kto woli. Zrobiłam takie poduszeczki z ciasta francuskiego z sałatka soczewica z tuńczykiem od Dega. U nas te poduszeczki były na drugie śniadanie. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-)
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 2 opakowania po 125 g sałatki z soczewicą i tuńczykiem Dega
- 1 jajko
1. Ciasto francuskie w pionie kroimy na 4-5 pasków. Każdy pasek na 5-6 prostokątów. Na połowę jednego dajemy łyżeczka sałatki, składamy i widelcem zgniatamy rogi.
2. Poduszeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem, jajko roztrzepujemy widelcem i pędzelkiem smarujemy wierzch poduszek.
3. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy nasze poduszki około 20-25 minut do zrumienienia się.
4. Wyjmujemy, studzimy i gotowe :-) Smacznego :-)
smakowita przekąska:)
OdpowiedzUsuńPołączenia soczewicy i tuńczyka jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńDobry sposób na wykorzystanie gotowców ;)
OdpowiedzUsuńJaki prosty przepis a jakie pydszności można dzieki niemu zrobic :-)
OdpowiedzUsuńFajnie wygląda ale tym razem nie moje klimaty :P
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie ;)
OdpowiedzUsuńSuper pomysl! No i nazwa fajna :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam wypieki na bazie ciasta francuskiego :)
OdpowiedzUsuńPrzepyszna propozycja!
OdpowiedzUsuń