Poduszki z ciasta francuskiego z sałatką soczewica z tuńczykiem



Dzień dobry :-) Powoli wracam, komputer już zaczął działać, teraz będę nadrabiać zaległości. Dziś zaczynam od szybkiej przekąski, propozycji na kolację, śniadanie, jak kto woli. Zrobiłam takie poduszeczki z ciasta francuskiego z sałatka soczewica z tuńczykiem od Dega. U nas te poduszeczki były na drugie śniadanie. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-)

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 opakowania po 125 g sałatki z soczewicą i tuńczykiem Dega
  • 1 jajko


1. Ciasto francuskie w pionie kroimy na 4-5 pasków. Każdy pasek na 5-6 prostokątów. Na połowę jednego dajemy łyżeczka sałatki, składamy i widelcem zgniatamy rogi. 
2. Poduszeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem, jajko roztrzepujemy widelcem i pędzelkiem smarujemy wierzch poduszek.
3. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy nasze poduszki około 20-25 minut do zrumienienia się.
4. Wyjmujemy, studzimy i gotowe :-) Smacznego :-)





9 komentarzy:

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger