Grzanki z bakłażanem, pomidorem i mozzarellą zapiekane w piekarniku
Dzień dobry :-) Dziś przepis na szybką przekąskę, u nas kolacja. Grzanki z chleba z pod grillowanym bakłażanem, pomidorem i mozzarellą. Są pyszne, bardzo je lubimy. Można dodać do nich ulubiony sos, ja uwielbiam ze świeżą bazylią. Do takich grzanek możecie użyć bułki lub chleb. Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-)
Składniki:
- 2 mniejsze bakłażany
- 3 pomidory
- starta mozzarella
- oregano
- oliwa do smażenia
1. Bakłażany myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w plastry. Plastry posypujemy solą i odstawiamy, żeby puściły sok. Następnie opłukujemy pod wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym i grillujemy na patelni do grillowania na niewielkiej ilości oliwy.
2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy kromki u mnie chleba, posypujemy je mozzarellą, następnie układamy bakłażana, na niego pokrojone pomidory. Posypujemy oregano i mozzarellą. Zapiekamy w 200 stopniach około 10 minut. Podajemy z sosem, świeżymi listkami bazylii. Smacznego :-)
będą super kolacją:)
OdpowiedzUsuńWow these look so delicious. Thank you so much for sharing.
OdpowiedzUsuńNew Post - https://www.exclusivebeautydiary.com/2020/03/dior-hydra-life-fresh-hydration-sorbet_15.html
Ale teraz mi zrobiłaś ochotę. Uwielbiam bakłażana w każdej postaci. Chyba sobie zrobię jednego dnia :)
OdpowiedzUsuńMuszę koniecznie posmakować, bo jest tu wszystko, co lubię.
OdpowiedzUsuńAle musza byc dobre :)
OdpowiedzUsuńOjeju, to wygląda tak apetycznie! Uwielbiam grzanki!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Weronika S.
pasjeweroniki.blogspot.com
Jaka pyszna kolacja:)
OdpowiedzUsuńAż mi się zachciało takie pysznego jedzenia! Chwilowo dość słabo się żywię :D
OdpowiedzUsuńNie dość, że szybkie w przyrządzeniu to jakie smaczne.
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńSwietny pomysł na kolację. Mniam!
OdpowiedzUsuńjadłabym gdyby nie brak możliwości wyjścia do sklepu z uwagi na aktualny stan rzeczy, aczkolwiek OBSERWUJĘ I ... znajdę Cię :)
OdpowiedzUsuńFajnie wyglądają te grzanki, jeszcze takich nie jadłam.
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuńUwielbiam bakłażana <3
OdpowiedzUsuńDo bakłażanów nigdy nie miałam serca, rzadko zrobiłam to tak, żeby mi smakowały. Muszę spróbować po Twojemu:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy :)
oh wow these toasts sound so delicious, and so easy to make too! Thank you for sharing the recipe with us xo
OdpowiedzUsuńMakeup Muddle
Pyszne kanapeczki Beatko :-)
OdpowiedzUsuńZapiekanki najlepsze w piątek i z winem w kieliszku :)
OdpowiedzUsuńlove these Beata!! xo
OdpowiedzUsuńtaką pyszną grzankę to bym sobie zjadła
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smacznie, ale bakłażan już mnie nie oszuka - dałam mu szansę, ale nie posmakował mi :)
OdpowiedzUsuń