sobota, 15 lipca 2017

Zasmażana młoda kapusta



Witajcie :-) Dzisiaj przepis na młodą kapustkę, zasmażaną z papryką, odrobiną kurkumy i koperkiem. Smakowała nam bardzo, może uda nam się zrobić jeszcze raz. Ta zniknęła szybciutko. Uwielbiam powiem Wam, jako dodatek do obiadu idealna :-). Miłej soboty kochani :-)

Składniki:

  • mała/średnia główka młodej kapusty
  • pęczek koperku
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki


1. Kapustę szatkujemy. Do garnka nalewamy wodę, wrzucamy do niej kapustę, solimy i gotujemy do miękkości. Jak by woda nam wyparowała to możemy dolać.
2. Jak kapustka będzie robić się miękka na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy trochę wody z gotującej się kapusty i mąkę. Mieszamy, tak przygotowaną zasmażkę dajemy do kapusty, dodajemy paprykę, kurkumę, posiekany koperek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotowe :-). Smacznego :-)




9 komentarzy:

  1. u mnie latem często gości na stole;0

    OdpowiedzUsuń
  2. Taka kapustka zasmażana to coś dla mnie :) Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kapusta z koperkiem i zasmażką- coś pysznego:)

    OdpowiedzUsuń
  4. wspaniała! :) w tym roku jakoś mało kapusty gotuję, ale za to mam fazę chyba na wszystkie owoce :)

    OdpowiedzUsuń
  5. szczerze mówiąc rzadko jem kapustę w takim wydaniu

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...