wtorek, 6 czerwca 2017

Młode ziemniaczki z suszonymi pomidorami, szparagami i koperkiem



Młode ziemniaczki u mnie królują ostatnio, bo młody jak tylko są to jadłby cały czas. Więc wymyślam z czym by tu zrobić :-). Tym razem z suszonymi pomidorami Ole, szparagami i koperkiem. Smaczne były bardzo :-). Miłego dnia :-)


Składniki:

  • młode ziemniaczki
  • pęczek szparagów
  • 8 suszonych pomidorów u mnie Ole
  • pęczek koperku
  • masło klarowane
  • sól


Ziemniaczki gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewam masło, szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki, kroimy na połówki i wrzucamy na rozgrzane masło. Jak szparagi są już miękkie dorzucamy do nich pokrojone w paski pomidory, mieszamy, dorzucamy ugotowane ziemniaczki, pocięty koperek, doprawiamy solą, mieszamy i gotowe :-). Smacznego :-)





11 komentarzy:

  1. na taki lekki, letni obiad idealne danie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zaproś mnie na obiad...ślicznie proszę ;) Danie mega! Moje smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudowne danie. Uwielbiam takie smaki :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. zdecydowanie moje smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dzisiaj też robię młode ziemniaki na obiad, ale ze szpinakiem:)

    OdpowiedzUsuń
  6. wspaniały sezonowy obiadek :)

    OdpowiedzUsuń
  7. O, takie ziemniaczki zjadłabym ze smakiem:) Super danie na ciepłe dni:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...