środa, 28 czerwca 2017

Konkurs z Wydawnictwem Martel, wygraj książkę "Gotuj z Kuchcikiem"



Witajcie kochani :-). Mam dla Was jeszcze dzisiaj fajny konkurs w którym można wygrać 3 książki "Gotuj z Kuchcikiem" Sponsorem nagród jest Wydawnictwo Martel.

"Gotuj z Kuchcikiem" to książka w której znajdziemy przepisy na dania dla dzieci i nie tylko. Przepisy są zdrowe, smaczne i proste. Zaskakują smakiem i oryginalnym pomysłem, że można z prostych składników wyczarować fantastyczne potrawy. Dodatkowo zachęca do wspólnego gotowania. 
"Udział w tym projekcie był świetną zabawą, ale również uświadomił mi, jak ważne jest żywienie najmłodszych. Uważam, że ta książka to kulinarny "plac zabaw", który gwarantuje dobrą zabawę i nigdy się nie nudzi" polecam Kinga Paruzel.

Oto zasady konkursu:
1. Konkurs trwa od 28.06.2017 r do 05.07.2017 r do 24:00

2. Zadanie konkursowe:
Gotujecie z dziećmi? Jeśli tak proszę o przesłanie w komentarzu pod tym postem przepisu na Wasze ulubione danie/deser, który lubicie razem przyrządzać.
Proszę o polubienie fun page Wydawnictwa Martel na FB.

Jedna osoba może podać jedną propozycję.

3. Nagrody zostaną wysłane na terenie Polski.

4. Proszę o podpisanie się i ewentualnie podanie maila. 

5. Organizatorem konkursu jest blog Kruche Babeczki, a sponsorem nagród Wydawnictwo Martel

6. Wyniki ogłoszę 08.07.2017 r

7. Po ogłoszeniu wyników proszę o przesłanie danych wraz z numerem telefonu na mój adres mailowy: kruchebabeczki@gmail.com
Na dane będę czekała do 3 dni, jeśli w tym czasie nie dotrą wybierzemy kolejną osobę.

8. Nagrody wyśle sponsor konkursu Wydawnictwo Martel

Zapraszam do zabawy :-)


13 komentarzy:

  1. Ja nie gotuję z moją córcią - jest już dorosła i nie mieszka ze mną. Powodzenia dla biorących udział :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie kwalifikuję się... (nie mieszkam w Polsce i mam już dorosłego syna:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja również nie, ale życzę innym powodzenia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dzieci i ja lubimy robić kokosiki. Piekę wielką blachę ciasta, gotuję pokaźny garnek polewy czekoladowej, a do osobnego naczynia sypie kokos. Siedzimy razem i otaczały pocięte paluszki w polewie, a gdy tylko odwroce głowę polewy coraz bardziej ubywa. Zdarza się, że specjalnie znajduję sobie zajęcie, aby nie patrzeć w ich stronę. One mają świetną zabawę, a ja muszę zrobić drugi garnek polewy czekoladowej :) 😃

    OdpowiedzUsuń
  5. Synowie dużo z nami gotują czy pieką. Przyszedł sezon letni to lubimy robić drożdżówki z owocami, obecnie z truskawkami.
    500g mąki, 2 jajka, pół kostki margaryny, 40g drożdży, opakowanie cukru pudru, szkl ciepłego mleka
    Nadzienie truskawki, cukier
    Kruszonka: margaryna, cukier, mąka
    Z mleka, drożdży, mąki i cukru( po 1 łyżce) zrobic z rozczyn, pozostawic na ok 10 min do wyrosniecia. Dodac mąkę, 2 żółtka i 1 białko, lekko wymieszać. Dodac roztopioną margaryne i wyrobic ciasto. Pozostawic do wyrosniecia. Truskawki pokroic i posypac troche cukrem. Z wyrosnietego ciasta odrywac kawałki wielkosci malych mandarynek, ukladac na papierze na blaszce, pozostawic chwile do wyrosniecia, nastepnie w kazdej na środku wcisnąć troche szklanka i w to mniejsce nalozyc truskawki. Posmarowac brzego bialkiem i posypac kruszonką. Piec ok 15 min w 180 stopniach. Szkoda ze zdjęć nie mozna dodać:(
    Kamila Szymańska - kamilaszymanska777@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można, jak tylko Pani chce, to w komentarzu proszę dodać :-)

      Usuń
  6. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  7. Hah, póki co przyrządzam dla córki tylko papkę z marchewki :P Ale może kiedyś będziemy razem gotować. Taką mam nadzieję :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Witam. Najczęściej z synkiem ( 4 lata) pieczemy różne babeczki. Ja dodaję składniki do miski a synek miesza. Później synuś układa na blaszce papilotki a ja wypełniam je masą. Po upieczeniu wspólnie dekorujemy je cukrem pudrem.Oto przepis na nasze ulubione babeczki.Składniki:
    1 szkl mąki
    100 g gorzkiej czekolady
    200 g ricotty
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki oleju rzepakowego
    2 łyżki mleka
    1/2 szkl cukru
    1 łyżka naturalnego kakao
    Rozpuszczamy gorzką czekoladę razem z mlekiem i odstawiamy do ostygnięcia.W jednej misce mieszamy razem suche składniki:mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao. W drugiej misce mieszamy mokre składniki: rozpuszczoną czekoladę, ricottę, jajka i olej. Przelewamy mokre do suchych i dokładnie mieszamy. Do foremek nakładamy ciasto do 3/4 wysokości foremki. Wkładamy babeczki do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.Po ostudzeniu dekorujemy cukrem pudrem.Natalia Mi

    OdpowiedzUsuń
  9. ja robię z moim wnuczkiem najczęściej naleśniki z różnymi nadzieniami. Najlepiej smakują nam z owocami i lekkim kremem. Oto przepis:1 szklanka mleka
    1 i 1/2 szklanki wody najlepiej gazowanej
    2 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 łyżki oleju rzepakowego
    szczypta soli
    olej rzepakowy do smażenia
    Przygotowanie:
    Do miski wlewamy mleko, wodę dodajemy jajka i cukier,mieszamy. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko. Następnie dodajemy do mleka i mieszamy lub miksujemy, dodajemy olej i mieszamy.
    Gotowe ciasto odstawiamy na pół godziny. Następnie smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju, na jasno złoty kolor.
    Najczęściej jemy z jogurtem naturalnym i owocami sezonowymi.kuchenny swiat

    OdpowiedzUsuń
  10. Witam,
    Najczęściej z moją 6-letnią córką i 3-letnim synkiem przygotowujemy różnego rodzaju babeczki lub muffinki. Takie wypieki koniecznie przygotowujemy w sylikonowej formie w kształcie różnych zwierzaczków. Oto nasz ulubiony ekspresowy przepis:
    Składniki:
    100 g masła
    1/2 szklanki cukru
    2 jajka 150 g mąki pszennej
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczka sody oczyszczonej
    szczypta soli
    2 płaskie łyżki kakao
    2 łyżki śmietany (u mnie 18%)
    50 ml likieru kawowego (pominęłam)
    Sposób przygotowania:
    1. Masło rozpuścić i ostudzić. Dodać jajka, cukier, śmietanę, ewentualnie likier kawowy i całość zamieszać.
    2. W innym naczyniu przesiać mąki, dodać sodę, szczyptę soli, proszek do pieczenia i kakao, wymieszać.
    3. Składniki mokre i suche połączyć, krótko zamieszać do połączenia składników.
    4. Ciasto wyłożyć do dowolnych foremek do 3/4 wysokości. Piec w 180 st C ok 20-25 minut (do suchego patyczka).
    Życzymy smacznego!!!
    Anna Zygmunt

    OdpowiedzUsuń
  11. Witam:-)
    Wraz ze swoim synkiem a zwłaszcza dla Niego robimy gnocchi z kurczakiem w sosie śmietanowym z pesto koperkowym.
    Gnocchi możemy oczywiście zrobić samemu , ale ja wybieram łatwiejszą opcje i polecam łatwo dostępne z Lidla:-)są smaczne i do tego proste w przygotowaniu.
    pesto koperkowe:
    2 duże pęczki koperku
    50 g prażonego słonecznika
    50 g parmezanu
    200 ml oleju
    2 ząbki czosnku
    sok z cytryny
    wszystkie składniki wrzucamy do pojemnika dodajemy olej i blendujemy,ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.
    Na patelni podsmażamy sobie przyprawioną pierś z kurczaczka pokrojona w kostkę, następnie dodajemy troszkę naszego pesto i mieszamy.Kiedy kurczak ładnie połączy się z koperkiem wlewamy na przysłowiowe "oko" śmietankę 30%. Czekamy aż nasz sos się zredukuje i gotowe :-)
    Beata Bigdoń

    OdpowiedzUsuń
  12. Bardzo prościutkie i Smaczniutkie
    A moje łobuziaki to niejadki duże
    Nie jedną przez to w domu mamy burzę!
    Ale racuszki z jabłkiem uwielbiają
    Wielką ucztę wtedy mają :)

    Trzemy 2 jabłuszka na tareczce
    Dodajemy 2 łyżki mąki
    Troszeczkę wlewamy mleczka
    2 jajeczka też wbijamy
    I mieszamy
    Aaa i troszkę proszku do pieczenia
    Łyżką na gorący olej dajemy
    Ojjjj zaraz je zjemy :)
    Smażymy z dwóch stron placuszki
    Pyszne racuszki
    A na talerzyku posypujemy cukrem pudrem
    Mniam mniam już buźki uśmiechnięte są cudnie!



    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...