wtorek, 12 lipca 2016

Indyk z suszonymi pomidorami, młode ziemniaczki i fasolka szparagowa



Hej :)) Tym razem prosty obiadek na szybko. No niestety czasem, albo nawet często te obiady na szybo robimy. Chciałabym mieć więcej czasu, ale od dłuuuuuuższego czasu cierpię na jego brak. Jak mam to korzystam ile mogę :). Mam nadzieję, że Wy macie trochę więcej ?? ;). Udanego dnia i do jutra :))

Składniki:

  • filet z piersi indyka
  • suszone pomidory w oleju z ziołami
  • fasolka szparagowa
  • ziemniaki
  • sól
  • pieprz
  • koperek
  • masło
  • bułka tarta


Indyka marynuję tak z godzinę wcześniej w pomidorach i zalewie w której są (pomidory kroję na drobniej, zalewy daje troszkę), oprószam solą i pieprzem. Następnie przekładam do naczynia żaroodpornego i piekę w 180 stopniach jakieś 20 minut. W tym czasie gotuję ziemniaczki i fasolkę. W rondelku rozpuszczam troszkę masła, dodaje 2 łyżki bułki tartej, mieszam. Do odcedzonych ziemniaczków daję również ciut masła, troszkę soli, wrzucam pokrojony koperek i mieszam. Filet kroję. 



12 komentarzy:

  1. Widzę tu bardzo smakowity letni obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie dania 😍 są pyszne 😍

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj zjadłabym sobie taki obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  4. No pięknie! :D mam dziś na obiad dokładnie to samo!

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda świetnie :) Propozycja na tak zwane idealne obiady :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Gdzie podają takie pyszne domowe obiadki - wpadam z wizytą! ;) :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Szybki bo szybki, ale jaki apetyczny :)

    OdpowiedzUsuń
  8. pyszny letni obiadek :) na fasolke mam fazę w tym roku :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...