Ciasto Prince Polo
Hej :)) Jak tam Wasze zdrówko?? U mnie chyba w końcu wraca do normy. Dzisiaj zaległe, obiecane ciasto Prince Polo. Przepis mama dostała od koleżanki z pracy. Ciasto sprawdzone, jedno z ulubionych :) Trochę, a nawet bardzo kaloryczne, ale które ciasto nie jest kaloryczne ;)) Blaszka jak zwykle 24x34cm.
- 6 jajek
- 1 szklanka cukru
- 1 1/2 szklanki mąki
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 7 białek
- 1 szklanka cukru
- 10 dkg orzechów mielonych
- 10 dkg kokosu
- 4 duże Prince Polo xxl (pokruszyć)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 litra mleka
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki mąki pszennej
- cukier waniliowy
- 7 żółtek
- 1 kostka masła
- 4 łyżki cukru pudru
- gorzka czekolada
- 2 łyżki mleka
Masło ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę, do której dodajemy stopniowo budyń. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 2 łyżkami mleka, dodajemy do kremu budyniowego. Miksujemy do momentu połączenia się składników.
o jakie smaczne... ja to czuję i widzę przez monitor, że smaczne! :D
OdpowiedzUsuńCzekoladowa przyjemność :)
OdpowiedzUsuńBomba kaloryczna, ale jaka rozkoszna :)))
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem jak smakuje :)
OdpowiedzUsuńSuper wyszło :) Piekę to ciacho ale w trochę innej wersji, może kiedyś wypróbuje Twoją :)
OdpowiedzUsuńwow.. wygląda jak doobry kawał ciacha :)
OdpowiedzUsuńTa nazwa kusi bardzo! :)
Bardzo smakowite ciasto !
OdpowiedzUsuńLubię takie przekładańce. :)
OdpowiedzUsuńzdecydowanie zapisuję do zrobienia:)
OdpowiedzUsuńJaki pyszny przekładaniec! :)
OdpowiedzUsuńJak to smakowicie wygląda, muszę spróbować, bo wydaje się być pyszne. :D / Przy okazji, jeżeli interesują Cię kryminalne historie i seryjni mordercy - zapraszam serdecznie do siebie. :) bestialstwo.blogspot.com
OdpowiedzUsuńO, może zrobię taki na niedzielę |:)
OdpowiedzUsuńOjoj ale musi być pyszne takie ciacho :-) mniam :-)
OdpowiedzUsuńWow, ale to musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie i pewnie tak smakuje :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajnie ciasto :) Musi być bardzo pyszne.
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne to ciacho.
OdpowiedzUsuńZ cała pewnością wykorzystam ten przepis :)
OdpowiedzUsuńNa taki deser ja się piszę. Bardzo chciałabym choć kawałek spróbować :)
OdpowiedzUsuńKawał solidnego ciacha...ach ten czekoladowy smak. :)
OdpowiedzUsuńKusisz tym ciastem:)
OdpowiedzUsuńWspaniałe ciasto :) Przepis zapisuję :)
OdpowiedzUsuńfaajne ciacho z pysznymi wafelkami :-)
OdpowiedzUsuńNo nie mogę się napatrzeć na Twoje ciasteczko! Raj dla podniebienia, tyle powiem :)
OdpowiedzUsuńmam takie same odczucia :)
UsuńZa Prince Polo (klasycznym) nie przepadam, ale takim ciastem to na pewno bym nie pogardziła :P
OdpowiedzUsuńlubię te Twoje przekładańce :)
OdpowiedzUsuńomnomnom, Betinko Ty moja <3 uwielbiam Cię za te Twoje ciacha, poleciłam ostatnio kumpeli Twojego bloga, bo potrzebowała przepis na ciacho :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne i pomysłowe ciasto!
OdpowiedzUsuńZrobiłam ciasto na Święta, wyszło dobre ale powiem szczerze, że przy takim nakładzie pracy jadałam lepsze ciasta ;)
OdpowiedzUsuńCzy cukier we wkładce nie jest miksowany?
OdpowiedzUsuńTen przepis jest koszmarny 🤦🏻♀️ Krem zważony, nie wiadomo czy masę z jajkami trzeba dodać do gorącego budyniu czy masła, w składnikach nie podamy budyń trzeba się domyślic z przepisu że trzeba go kupić. Nie polecam zamiast cieszyć się świętami siedzę i próbuje odratować ciasto 🤦🏻♀️
OdpowiedzUsuńDzień dobry,
UsuńPo pierwsze to proponuję czytać ze zrozumieniem. Wszystko jest napisane. Budyń gotujemy z podanych składników, nie trzeba go kupować. Pisze, że masło ucieramy z cukrem i dodajemy wystudzony budyń. Wtedy nic się nie zważy. Najważniejsze czytać, czytać i jeszcze raz czytać.