Kruche rogaliki migdałowe
Hej :)) Jak tam jest u Was już śnieg ?? U mnie wczoraj wieczorem trochę posypało, a dziś już ciapa - nie lubię tak :( niech już napada i troszkę mrozik złapie i będzie najlepiej he :) Ostatnio robiłam właśnie te rogaliki. Chodziły za mną już rok, ale jakoś o nich zapomniałam, jak to u mnie często bywa ;). Kruche, mało słodkie, robi się prosto i w miarę szybko. Smaczne są, dla mnie rewelacji nie ma, ale innym mogą smakować bardzo :) Przepis zaczerpnęłam stąd - klik.
- 18 dkg mąki
- 10 dkg masła
- 5 dkg cukru pudru
- 1 żółtko
- 5 dkg zmielonych migdałów u mnie Skworcu
- cukier puder do posypania
świetne Ci wyszły, na pewno smaczne:)
OdpowiedzUsuńU mnie śniegu nie ma, ale takie rogaliki mogą się pojawić. Pysznie wyglądają :-)
OdpowiedzUsuńkiedyś takie robiłam, ale chyba z wykorzystaniem orzechów, przepyszne są :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam rogaliki. Zjadłabym kilka:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie małe słodkości :) A śniegu jak nie było tak nie ma,..
OdpowiedzUsuńja rogaliki uwielbiam pod każda postacią :)
OdpowiedzUsuńTwoje wyglądają bardzo smakowicie
Migdałowe... to takie na świąteczny czas. Pyszne. Zjadłabym teraz dwa.... trzy...?
OdpowiedzUsuńUwielbiam migdałowe ciasteczka!
OdpowiedzUsuńa dla mnie były baaardzo smakowite :)) i _ o dziwo - właśnie dlatego, że niezbyt słodkie! :)
OdpowiedzUsuńBędą idealne do herbatki ;)
OdpowiedzUsuńMuszą mieć świetny aromat! :)
OdpowiedzUsuńRewelacja. Miałabym ochotę. :)
OdpowiedzUsuńMoże się zabiorę za ich upieczenie:)
OdpowiedzUsuńMałe słodkości a ile przyjemności jedzenia :)))
OdpowiedzUsuńmuszą być pyszne i do tego migdałowe :)
OdpowiedzUsuńŁadnie sie prezentuja! ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko ;)
Pyszniutkie, robiłam podobne, ale z orzechami włoskimi ;)
OdpowiedzUsuńŚliczne rogaliki, uwielbiam takie :)
OdpowiedzUsuńWyjątkowo uroczo się prezentują :)
OdpowiedzUsuń