wtorek, 3 czerwca 2014

Kruche ciasteczka zbożowe Kupiec :)



Ostatnio w sklepie rzuciły mi się w oczy te oto ciasteczka. Kruche, zbożowe, takie w sam raz na raz jak pisze producent firma Kupiec. Opakowanie 50 g, bardzo poręczne. Ciasteczka występują w dwóch wariantach smakowych: kokosowe i naturalne. 


Ciasteczka mają wysoką zawartość błonnika : naturalne ( w 1 opakowaniu 50g - 3,9 g błonnika), kokosowe ( w 1 opakowaniu 50 g - 4,6 g błonnika). 

Skład ciasteczek kokosowych: płatki owsiane 28%, mąka pszenna, tłuszcz roślinny, ekstrakt pszenno-ryżowy (mąka ryżowa, cukier, kaszka kukurydziana, mąka pszenna, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól), wiórki kokosowe 10%, otręby pszenne 7%, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, difosforan disodowy), sól, emulgator - lecytyna sojowa, aromat.


Skład ciasteczek naturalnych: płatki owsiane 28%, mąka pszenna, tłuszcz roślinny, ekstrakt pszenno-ryżowy (mąka ryżowa, cukier, kaszka kukurydziana, mąka pszenna, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól), otręby pszenne 7%, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, difosforan disodowy), sól, emulgator - lecytyna sojowa, aromat.

Ogólnie ciasteczka bardzo smaczne, chrupiące w fajnym poręcznym opakowaniu. Mnie do gustu przypadły oba smaki. Minus to zawartość syropu glukozowo-fruktozowego i konserwantów. 


6 komentarzy:

  1. muszę je wypróbować, dobrze wiedzieć, że jest coś takiego:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja wolę teraz domowe od tych kupnych ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. "...syrop glukozowo-fruktozowy, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, difosforan disodowy), sól, emulgator - lecytyna sojowa, aromat..." - jakoś mnie to nie zachęca:/ Ale to fajny pomysł, żeby zrobić podobne samemu:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja tez zdecydowanie wolę swoje :)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...