piątek, 7 grudnia 2012

Penne ze szpinakiem i kurczakiem :)



Pomysł od mojej koleżanki z pracy Ali. Miała być wersja tylko ze szpinakiem, ale miałam w domu jeszcze filet z kurczaka i też go do dania użyłam. Sekretem przepisu jest dodanie serka topionego z którego wychodzi kremowy sos. 

Składniki dla 3 osób:
  • makaron Penne
  • szpinak ( u mnie świeży)
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 serki topione (trójkąciki śmietankowe)
  • filet z kurczaka
  • starty parmezan
  • przyprawy 
  • oliwa

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Filet z kurczaka pokroić na kawałeczki i podsmażyć. Szpinak umyć, pociąć na mniejsze kawałki i dodać do kurczaka, następnie dodać czosnek przepuszczony przez praskę, serki topione, przyprawy. Wszystko podsmażać na małym ogniu do momentu roztopienia się serków. Wyłożyć na makaron i posypać startym parmezanem :)



6 komentarzy:

  1. Lubię takie zestawienie składników do makaronu.

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam penne! wygląda smacznie mniam!

    OdpowiedzUsuń
  3. właśnie, już słyszałyśmy o serku topionym:> trzeba w końcu fetę zamienić na niego :))

    OdpowiedzUsuń
  4. mmm.. ale bym zjadła teraz szpinaku;P
    Wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. fajny pomysł z tym serkiem :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...