Penne ze szpinakiem i kurczakiem :)
Pomysł od mojej koleżanki z pracy Ali. Miała być wersja tylko ze szpinakiem, ale miałam w domu jeszcze filet z kurczaka i też go do dania użyłam. Sekretem przepisu jest dodanie serka topionego z którego wychodzi kremowy sos.
Składniki dla 3 osób:
- makaron Penne
- szpinak ( u mnie świeży)
- 3 ząbki czosnku
- 2 serki topione (trójkąciki śmietankowe)
- filet z kurczaka
- starty parmezan
- przyprawy
- oliwa
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Filet z kurczaka pokroić na kawałeczki i podsmażyć. Szpinak umyć, pociąć na mniejsze kawałki i dodać do kurczaka, następnie dodać czosnek przepuszczony przez praskę, serki topione, przyprawy. Wszystko podsmażać na małym ogniu do momentu roztopienia się serków. Wyłożyć na makaron i posypać startym parmezanem :)
Lubię takie zestawienie składników do makaronu.
OdpowiedzUsuńuwielbiam penne! wygląda smacznie mniam!
OdpowiedzUsuńwłaśnie, już słyszałyśmy o serku topionym:> trzeba w końcu fetę zamienić na niego :))
OdpowiedzUsuńooo mniam!:)
OdpowiedzUsuńmmm.. ale bym zjadła teraz szpinaku;P
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :)
fajny pomysł z tym serkiem :)
OdpowiedzUsuń