Surówka z rzodkiewką, ogórkiem, kapustą pekińską i koperkiem



Dzień dobry :-) Macie swoją ulubioną surówkę? Ja taką mam, taką wiosenną, jak już jest rzodkiewka i ogórki gruntowe. Robię wtedy często taką jeszcze z dodatkiem kapusty pekińskiej i koperku. Surówka smakuje wszystkim bardzo, pasuje i do kurczaka i do innego mięsa. Więc korzystamy  :-) Polecam i miłego piątku Wam życzę :-)

Składniki:

  • 3-4 średnie ogórki gruntowe
  • 1/2 małej kapusty pekińskiej (chyba, że lubicie to oczywiście można dać całą)
  • 1-2 pęczki rzodkiewki
  • świeży koperek
  • 2 łyżki gęstej śmietany 18%
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz do smaku


1. Wszystkie warzywa myjemy. Rzodkiewkę i ogórki kroimy w pół plasterki, z kapusty usuwamy twarde środki, resztę siekamy. Koperek siekamy na drobno. 
2. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy śmietanę, jogurt i doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy. 
Smacznego :-)





7 komentarzy:

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger