Białe kiełbaski z fasolką szparagową, papryką, marchewką i cukinią



Dzień dobry :-) Prosty i szybki obiad, a przy tym smaczny. Białe kiełbaski grillowe z fasolką szparagową, papryką, marchewką i cukinią. Do tego u nas były pieczone ziemniaczki. Takie dania to doskonała okazja na zużycie resztek i produktów, którym kończy się data ważności. Polecam, bo pyszne i miłego dnia życzę wszystkim :-)

Składniki:

  • białe kiełbaski (u mnie grillowe szt 5)
  • fasolka szparagowa (u mnie zielona i biała)
  • 3 marchewki
  • 2 papryki czerwone
  • 1 średnia cukinia
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • bazylia
  • olej do smażenia


1. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy. Jak będzie al'dente to odcedzamy i odstawiamy.
2. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki, papryki myjemy, usuwamy gniazda, kroimy w większą kostkę, cukinię w plasterki. 
3. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy marchewkę i paprykę, oprószamy solą i pieprzem. Jak zaczną mięknąć dodajemy przekrojone na pół białe kiełbaski (moje były dość długie) i cukinię. Dodajemy też przepuszczony przez praskę czosnek oraz bazylię i oregano.Smażmy do momentu, aż kiełbaski ładnie się nam zarumienią a warzywa będą miękkie.
4. Pod koniec dodajemy fasolkę szparagową, całość mieszamy, jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. 
Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami, frytkami, sosem. Smacznego :-)






4 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger