Śniadaniowe sucharki zapiekane z serkiem, bananem i żurawiną




Dzień Dobry :-) Znowu mamy poniedziałek, niestety te weekendy tak szybko mijają. Na śniadanko mam dla Was pyszną propozycję dzisiaj. Sucharki delikatesowe extra zapiekane z serkiem, bananem i żurawiną. Pyszności powiem Wam. Dodatek serka sprawia, że sucharki robią się mięciutkie. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-)

Składniki:

  • opakowanie Sucharków delikatesowych extra u mnie Mamut
  • 3 większe banany
  • 150 g żurawiny 


Masa serowa:

  • 200 g serka naturalnego
  • 150 g serka homogenizowanego 
  • 1 łyżka budyniu - proszku budyniowego u mnie śmietankowy (bez cukru)


Zalewa:

  • 150 ml śmietanki 30%
  • 1 jajko
  • 1 kopiata łyżka budyniu - proszku budyniowego u mnie śmietankowy (bez cukru) 


1. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę sucharków. W miseczce mieszamy serek z serkiem homogenizowanym i proszkiem budyniowym. Połowę wykładamy i rozsmarowujemy na sucharkach.
2. Banany kroimy w plasterki i układamy na warstwie serka, na banany wykładamy drugą połowę serka i na serek sucharki.
3. Na sucharki wysypujemy żurawinę. W miseczce mieszamy śmietankę z jajkiem i proszkiem budyniowym. Rozkładamy na wierzchu, troszkę wyrównujemy (śmietanka z jajkiem podczas pieczenia ładnie nam się rozpłynie).
4. Całość zapiekamy w 160 stopniach około 15-20 minut. Podajemy na ciepło :-) Smacznego :-)








26 komentarzy:

  1. wow dear its look delicious..!!lovely post..

    https://clicknorder.pk online shopping in pakistan

    OdpowiedzUsuń
  2. Już sobie wyobrażam jak pysznie smakuje. Delikatne danie na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł na śniadanie:) Ja się piszę na takie! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale pysznie wygląda to śniadanko:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak to bajecznie wygląda:)
    pozdrawiam serdecznie z nad filiżanki kawy:)

    OdpowiedzUsuń
  6. To połączenie składników zapowiada się przepysznie. I tak też wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny pomysł :) podziwiam kreatywność :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pyszne śniadanie, nie sądziłam, że z sucharków można coś takiego fajnego zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Chętnie bym pochrupała :) apetycznie wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  10. Z bananem musiało być pyszne! Zainspirowałaś mnie;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Mniam! Banan, żurawina...kradnę przepis! :) Zapraszam do mnie!

    OdpowiedzUsuń
  12. Ciekawy pomysł na pożywne śniadanie. Muszę kupić składniki i wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Wow! chcę takie śniadanko:)pychotka:)

    OdpowiedzUsuń
  14. Ach, ale mi się spodobały te zapiekane sucharki..
    Super, z chęcią bym je przetestowała.
    Jak zwykle - pysznie.
    Pozdrawiam cieplutko! :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Wow! Ale mi smaka narobiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Uwielbiam sucharki tej firmy :) Fajny pomysł na ich wykorzystanie!
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  17. wygląda apetycznie :) nie wpadłabym na taki pomysł wykorzystania sucharków :p
    Sandicious

    OdpowiedzUsuń
  18. W takiej formie sucharków nigdy nie jadłam...Pamiętam zamoczone w mleku z czasów dzieciństwa ;)

    OdpowiedzUsuń
  19. Ale danie, brawo za inwencję twórczą :)

    OdpowiedzUsuń
  20. tego jeszcze nie było :) wszystko to, co lubię. Myślę, że wypróbuję przepis, ale w małej ilości na początek :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger