Śniadaniowe sucharki zapiekane z serkiem, bananem i żurawiną
Dzień Dobry :-) Znowu mamy poniedziałek, niestety te weekendy tak szybko mijają. Na śniadanko mam dla Was pyszną propozycję dzisiaj. Sucharki delikatesowe extra zapiekane z serkiem, bananem i żurawiną. Pyszności powiem Wam. Dodatek serka sprawia, że sucharki robią się mięciutkie. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-)
Składniki:
- opakowanie Sucharków delikatesowych extra u mnie Mamut
- 3 większe banany
- 150 g żurawiny
Masa serowa:
- 200 g serka naturalnego
- 150 g serka homogenizowanego
- 1 łyżka budyniu - proszku budyniowego u mnie śmietankowy (bez cukru)
Zalewa:
- 150 ml śmietanki 30%
- 1 jajko
- 1 kopiata łyżka budyniu - proszku budyniowego u mnie śmietankowy (bez cukru)
1. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę sucharków. W miseczce mieszamy serek z serkiem homogenizowanym i proszkiem budyniowym. Połowę wykładamy i rozsmarowujemy na sucharkach.
2. Banany kroimy w plasterki i układamy na warstwie serka, na banany wykładamy drugą połowę serka i na serek sucharki.
3. Na sucharki wysypujemy żurawinę. W miseczce mieszamy śmietankę z jajkiem i proszkiem budyniowym. Rozkładamy na wierzchu, troszkę wyrównujemy (śmietanka z jajkiem podczas pieczenia ładnie nam się rozpłynie).
4. Całość zapiekamy w 160 stopniach około 15-20 minut. Podajemy na ciepło :-) Smacznego :-)
ale super pomysł :)
OdpowiedzUsuńTo coś dla mnie
OdpowiedzUsuńwow dear its look delicious..!!lovely post..
OdpowiedzUsuńhttps://clicknorder.pk online shopping in pakistan
Już sobie wyobrażam jak pysznie smakuje. Delikatne danie na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysl :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na śniadanie:) Ja się piszę na takie! :)
OdpowiedzUsuńAle pysznie wygląda to śniadanko:)
OdpowiedzUsuńJak to bajecznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie z nad filiżanki kawy:)
To połączenie składników zapowiada się przepysznie. I tak też wygląda :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł :) podziwiam kreatywność :)
OdpowiedzUsuńPyszne śniadanie, nie sądziłam, że z sucharków można coś takiego fajnego zrobić :)
OdpowiedzUsuńChętnie bym pochrupała :) apetycznie wygląda.
OdpowiedzUsuńZ bananem musiało być pyszne! Zainspirowałaś mnie;)
OdpowiedzUsuńMniam! Banan, żurawina...kradnę przepis! :) Zapraszam do mnie!
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na pożywne śniadanie. Muszę kupić składniki i wypróbować :)
OdpowiedzUsuńAle to fajnie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńWow! chcę takie śniadanko:)pychotka:)
OdpowiedzUsuńAch, ale mi się spodobały te zapiekane sucharki..
OdpowiedzUsuńSuper, z chęcią bym je przetestowała.
Jak zwykle - pysznie.
Pozdrawiam cieplutko! :)
Wow! Ale mi smaka narobiłaś :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam sucharki tej firmy :) Fajny pomysł na ich wykorzystanie!
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
wygląda apetycznie :) nie wpadłabym na taki pomysł wykorzystania sucharków :p
OdpowiedzUsuńSandicious
W takiej formie sucharków nigdy nie jadłam...Pamiętam zamoczone w mleku z czasów dzieciństwa ;)
OdpowiedzUsuńAle danie, brawo za inwencję twórczą :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł :)
OdpowiedzUsuńMniam...świetny przepis!
OdpowiedzUsuńtego jeszcze nie było :) wszystko to, co lubię. Myślę, że wypróbuję przepis, ale w małej ilości na początek :)
OdpowiedzUsuń