Kotleciki jajeczne z suszonymi pomidorami i koperkiem
Ostatnio moje dziecko polubiło kotleciki pod każdą postacią. Były już z kurczaka, teraz zrobiłam z jajek, dodałam nasze ulubione suszone pomidory, koperek, kurkumę i mozzarellę. Kotleciki pyszne, pomidory można zastąpić czym tylko się chce i zrobić pod siebie :-). Z przepisu wychodzi około 10 sztuk. Miłego dnia :-)
Składniki:
- 5 ugotowanych jajek L
- 1 jajko surowe
- koperek
- 8 suszonych pomidorów
- 1/2 łyżeczki soli
- pieprz
- kurkuma
- 3 łyżki bułki tartej+ 2 do panierowania
- garść startej mozzarelli
- masło klarowane
1. 5 jajek gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na drobno. Dajemy do miski.
2. Dodajemy bułkę tartą, pokrojone suszone pomidory, sól, pieprz, kurkumę, startą mozzarellę, surowe jako, koperek. Całość mieszamy, nabieramy porcję i w rękach formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej.
3. Na patelni rozgrzewamy masło, kładziemy na rozgrzane kotlety i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami (pieczonymi ziemniaczkami, kaszą, sałatą). Smacznego :-)
jajeczne kotleciki-bardzo je lubię:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię ! z tego przepisu wyglądają świetnie :).
OdpowiedzUsuńPyszne. Bardzo lubię jajeczne kotleciki :-)
OdpowiedzUsuńNiezwykle apetycznie wyglądają. :-) Chętnie bym zjadła :-)
OdpowiedzUsuńrewelacyjny pomysł :) a przy okazji zainspirowałaś mnie do mojej wersji kotlecików :)
OdpowiedzUsuńO, kotleciki jajeczne bardzo lubię. A takich z suszonymi pomidorami i mozzarellą jeszcze nie próbowałam:)
OdpowiedzUsuńPomysłowe i smaczne danie na obiad. Kotleciki mają taką fajną złocistą skórkę :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam jajecznych, chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńJa wiem że jest późno, ale jestem głodna jak na to patrzę.
OdpowiedzUsuńciekawy dodatek suszonych pomidorów :)
OdpowiedzUsuńo dziś to by takich kotlecików zjadła chyba z 5!! :D
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie jutro to zrobie
OdpowiedzUsuń