Łosoś pieczony z koperkiem, płatkami migdałów czosnkiem i mozzarellą



Dzień dobry :-) Najpierw się troszkę pożalę i od razu przepraszam od razu tych którym nie mogę polakować zdjęć na instagramie. Normalnie nie wiem za co zostałam zablokowana. Nawet opisu pod zdjęciami nie mogę dodać, to samo jest z fanpagem na Fb. Tu jeszcze dodatkowo zniknęły wszystkie zdjęcia, które były podlinkowane do bloga. Już słyszałam, że Fb znowu szaleje i blokuje wszystko co im się tylko nie spodoba. No straszne to jest, bo człowiek wkłada naprawdę dużo pracy, żeby wszystko było tak jak trzeba, a tu proszę. Najgorsze jest to, że bez żadnego ostrzeżenia czy informacji. No nic zobaczymy co będzie.

Jeśli chodzi o przepis to dziś pyszny łosoś, którego zapiekłam z koperkiem, płatkami migdałów, czosnkiem i mozzarellą. Wyszedł naprawdę pyszny, u nas podany z ryżem brązowym i sałatką z roszponki, pomidorków i czerwonej cebulki, którą skropiłam tylko oliwą :-) Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-)

Składniki:

  • około 350 g filetu z łososia
  • pęczek koperku 
  • 1 większy ząbek czosnku
  • płatki migdałów
  • starta mozzarella
  • 3 - 4 łyżki oleju lub oliwy
  • sól
  • pieprz


1. Łososia obieramy ze skóry, opłukujemy wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym, dzielimy na porcje i układamy w naczyniu żaroodpornym.
2. Do miseczki dajemy olej lub oliwkę, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, płatki migdałów, posiekany koperek i startą mozzarellę. Dodajemy też pieprz i sól. Wszystko mieszamy i wykładamy na łososia.
3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni wkładamy łososia i pieczemy około 20 minut.
Podajemy z ryżem, kaszą, ulubioną sałatką. Smacznego :-)




15 komentarzy:

  1. Uwielbiam łososia. Często podobnie go przygotowuje :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Być może dzięki tak przyrządzonemu łososiowi moja mama na samą myśl o nim nie mówiła by "be" :P

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglada przepysznie! Uwielbiam lososia :)

    Pozdrawiam ;)
    makeupnoprofessional.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. nie łączyłam ryby z serem , ciekawy duet;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Super przepis ,przykre że to musisz przechodzić ,napisz do mnie ,ja też niedawno przechodziłam i wszystko jest już jest ok pozdrawiam https://mojewyroby.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. To moje klimaty. Łosoś to jedna z tych niewielu ryb jaka ubóstwiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Apetycznie wygląda i to taka zdrowa wersja obiadowa :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam łososia, dlatego chętnie wypróbuję ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wygląda obłędnie. Mega nabrałam ochoty ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. o mniam, bardzo w moim guście, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  11. Ten przepis na pewno wypróbuję:) Wygląda i brzmi pysznie:)
    https://slonecznastronazycia.blog/

    OdpowiedzUsuń
  12. Łosoś z migdałami? Musi być przepyszny! Powiedz mi tylko, gdzie kupujesz łososia? Zastanawiam się nad marką http://mowilosos.pl/ Może miałaś już okazję testować ich produkty?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger