Fasolka szparagowa z czosnkiem, oregano i bułką tartą
Dzień dobry kochani :-) Dziś mam dla Was przepis na dodatek do obiadu z fasolką szparagową w roli głównej. Mam nadzieję, że ją lubicie ? Tym razem zrobiłam z dodatkiem czosnku, oregano i bułki tartej. Czosnek zrobił dużą robotę, bo fasolka nabrała wyrazistości, nawet mój syn, jak nie przepada za nią, to tym razem zjadł dużą porcję, bo mu bardzo smakowała. Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-)
Składniki na 3-4 porcje:
- około 700 - 800 g fasolki szparagowej
- 3 żabki czosnku
- oregano
- bułka tarta
- łyżka masła
- sól
- pieprz
1. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy, aż będzie al'dente. Odcedzamy.
2. W większym rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, podsmażamy chwilkę, dorzucamy fasolkę, oregano i mieszamy. Dodajemy bułkę tartą (nie za dużo), mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy jeszcze ze minutkę i gotowe :-) Podajemy jako dodatek do obiadu, można oczywiście zjeść samą jak ktoś lubi :-) Smacznego :-)
uwielbiam fasolkę do obiadu :)
OdpowiedzUsuńZa fasolką przepadam, jestem ciekawa jak będzie smakować z czosnkiem... ;)
OdpowiedzUsuńnajlepsze jedzonko na świecie! :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie próbowałam fasolki z oregano - ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńZ czosnkiem nigdy nie próbowałam, ale fasolkę bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńFasolka jest teraz na topie. Uwielbiam ją :)
OdpowiedzUsuńKocham fasolkę szparagową , mogła bym ją jeść przez całe lato i nigdy mi się nie znudzi.
OdpowiedzUsuńUwielbiam fasolkę :) Pycha :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam taką fasolkę:)
OdpowiedzUsuńSmaki z mamusinej kuchni :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam fasolkę, ale takiej nie robiłam :)
OdpowiedzUsuń