Fasolka szparagowa z czosnkiem, oregano i bułką tartą



Dzień dobry kochani :-) Dziś mam dla Was przepis na dodatek do obiadu z fasolką szparagową w roli głównej. Mam nadzieję, że ją lubicie ? Tym razem zrobiłam z dodatkiem czosnku, oregano i bułki tartej. Czosnek zrobił dużą robotę, bo fasolka nabrała wyrazistości, nawet mój syn, jak nie przepada za nią, to tym razem zjadł dużą porcję, bo mu bardzo smakowała. Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-)

Składniki na 3-4 porcje:

  • około 700 - 800 g fasolki szparagowej
  • 3 żabki czosnku
  • oregano
  • bułka tarta
  • łyżka masła 
  • sól
  • pieprz


1. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy, aż będzie al'dente. Odcedzamy.
2. W większym rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, podsmażamy chwilkę, dorzucamy fasolkę, oregano i mieszamy. Dodajemy bułkę tartą (nie za dużo), mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy jeszcze ze minutkę i gotowe :-) Podajemy jako dodatek do obiadu, można oczywiście zjeść samą jak ktoś lubi :-) Smacznego :-)






11 komentarzy:

  1. uwielbiam fasolkę do obiadu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Za fasolką przepadam, jestem ciekawa jak będzie smakować z czosnkiem... ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. najlepsze jedzonko na świecie! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy nie próbowałam fasolki z oregano - ciekawy pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Z czosnkiem nigdy nie próbowałam, ale fasolkę bardzo lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Fasolka jest teraz na topie. Uwielbiam ją :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kocham fasolkę szparagową , mogła bym ją jeść przez całe lato i nigdy mi się nie znudzi.

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam taką fasolkę:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger