Kotlet z indyka w panierce curry
Dzień dobry :-) Po raz kolejny przepis na kotleta, tym razem w panierce curry. Powiem Wam, że smakuje fajnie, zawsze to odskocznia od tradycyjnych, coś innego. U nas z młodymi ziemniaczkami i botwinką. Miłego poniedziałku :-)
Składniki na 4 porcje:
- 4 kotlety z indyka
- 3/4 szklanka bułki tartej
- 2 łyżeczki przyprawy curry
- 1 jajko
- sól
- pieprz
1. Kotlety rozbijamy dość cienko. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem, ale nie za dużo. Jajko wbijamy na talerzyk, roztrzepujemy widelcem. Na drugi talerzy dajemy bułkę tartą i dodajemy przyprawę curry. Mieszamy.
2. Każdego kotleta najpierw moczymy z obu stron w jajku, następnie w bułce z curry.
3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Powinny ładnie się zarumienić. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)
Lubię czasem zjeść taki obiad ale takiej panierki jeszcze nie próbowałam
OdpowiedzUsuńUwielbiam kotlety z młodymi ziemniakami 😊
OdpowiedzUsuńPyszny obiadek kochana :-)
OdpowiedzUsuńjestem bardzo kotletowa!
OdpowiedzUsuńO mniammmm :) I te ziemniaczki, pysznie to wygląda.
OdpowiedzUsuńWczoraj jadłam kotlety, ale z kurczaka :P Takie z indyka też bym zjadła
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie :-)
OdpowiedzUsuńJestem głodny 🙂 odmiana zawsze mile widziana:)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie :3
OdpowiedzUsuńveronicalucy.blogspot.com
Pyszne danie na obiad :D Chętnie skorzystam z przepisu :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Pyszny obiadek!
OdpowiedzUsuńNo i takie pyszności to ja szanuje. Wygląda solidnie i smacznie, a curry to moja ulubiona przyprawa. Jeszcze do tego jakaś surówka/ mizeria i pełen wypas:)
OdpowiedzUsuńLubię curry, ale w niewielkiej ilości :)
OdpowiedzUsuńSuper kotlety! Dzieci na pewno skuszą się na puree ziemniaczane zamiast tradycyjnych ziemniaków :)
OdpowiedzUsuńMNIAM!