Pasta jajeczna z awokado i natką pietruszki
Dzień dobry :-) Lubicie pasty do kanapek ? My tak, a ostatnio dzieciom posmakowała taka z jajkiem, awokado i natką pietruszki. Moja córcia najpierw zjadła na kanapce, a potem samą wyjadała z miseczki łyżeczką :-) Więc dzieciom powinna posmakować, a i dorosłym też :-) Polecam, naprawdę fajna :-) Miłego dnia :-)
Składniki:
- 5 jajek
- 1 większe dojrzałe awokado
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól
- pieprz
- 3 łyżki majonezu
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy w drobną kostkę. Awokado obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę i kroimy w drobną kosteczką. Natkę myjemy, siekamy.
2. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Nakładamy na kanapki i gotowe :-) Smacznego :-)
Narobiłaś mi tak wielkiej ochoty na tą pastą kochana, że będę ją robić już za chwilę. 😊
OdpowiedzUsuńThat is so amazing!
OdpowiedzUsuńwww.newoutfitfashionblog.blogspot.ba
często taką robię:)
OdpowiedzUsuńAwokado+jajo=pycha:)
OdpowiedzUsuńPrezentuje się bardzo apetycznie 😊
OdpowiedzUsuńA ja ostatnio robiłam taką zwykłą pastę jajeczną, nie pomyślałam, żeby ją urozmaicić :)
OdpowiedzUsuńJak dzieciom smakuje, to jutro spróbuję:D
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)
To coś dla mnie:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie pasty :)
OdpowiedzUsuńWspaniały pomysł na śniadanie. Taka pasta, to nie tylko smaczny kąsek, ale również zdrowy przez dodatnie awokado. Pysznie :)
OdpowiedzUsuń