wtorek, 12 kwietnia 2016

Morszczuk z warzywami i kaszą pęczak




Hej :)) Chwile mnie nie było, ale powolutku wracam. Już się tłumaczę ;)) Nie było mnie, bo byłam w ciąży, tym razem trudniejszej od pierwszej (podobno każda jest inna) i trzy tygodnie temu zostałam mamą tym razem małej Mai :))) To tyle jeśli chodzi o wytłumaczenie się ;)))
Teraz ryba - została razem z warzywami ugotowana na parze, do tego kasza pęczak z dodatkiem bazylii i pomidorowej passaty, doprawiona wszystko solą i pieprzem. Tak trochę dietetycznie i zdrowo ;)) Miłego dnia wszystkim życzę :))


Składniki:

  • filety z morszczuka (u mnie 3 sztuki)
  • 2 marchewki
  • mała cukinia
  • pietruszka
  • żółta papryka
  • kukurydza z puszki
  • kasza pęczak
  • passata (ilość wedle uznania)
  • bazylia
  • sól
  • pieprz



Rybę oprószam solą i pieprzem. Warzywa kroję, wszystko wkładam do garnka do gotowania na parze. Gotuję około 20-25 minut. Kaszę gotuję według przepisu na opakowaniu. Passatę przekładam do rondelka, dodaję świeżą bazylię, doprawiam solą, pieprzem, podgrzewam. Do ciepłego sosu dodaję ugotowany pęczak, mieszam, przekładam na talerz, na wierzch daję rybę i warzywa :)



11 komentarzy:

  1. bardzo fajny przepis :)
    lubię takie kolory na talerzu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Poproszę morszczuka raz, a Maję dwa :):)

    OdpowiedzUsuń
  3. pysznie, zdrowo i kolorowo :) gratuluję maleństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię wszelakie kasze, danie wygląda znakomicie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. gratulacje! danie wyglada przepysznie:-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wspaniała propozycja na pyszny, zdrowy obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo się cieszę ,gratuluję i uściski dla Majeczki.Obiad super.

    OdpowiedzUsuń
  8. no bardzo cieszę się z TEGO powodu <3 cudownie! teraz tylko odpoczywaj...jakoś i gotuj nam, bo smutno bez Ciebie było ;d

    OdpowiedzUsuń
  9. CHętnie zrobię coś podobnego,wygląda smakowicie;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...