Kakaowe ciasteczka budyniowe z masą krówkową



Dzień dobry :-) Święta już niebawem, będą inne niż za zwyczaj, ale myślę, że na dłużej je zapamiętamy. Ja mam dziś przepis na pyszne budyniowe ciasteczka kakaowe przełożone masą krówkową o smaku adwokata od Helio. Ciasteczka oczywiście zniknęły nawet nie wiem kiedy, są naprawdę pyszne. Radzę robić dwie porcje od razu ;-) Miłego poniedziałku Wam życzę :-)

Składniki:



1. Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia, budyniami i kakao. Wysypujemy na stolnicę, dodajemy cukier puder. Dodajemy masło i siekamy nożem.
2. Żółtka i całe jajko mieszamy widelcem i wlewamy do reszty składników. Zagniatamy ciasto. 
3. Owijamy folią i wkładamy na około 15 minut do lodówki.
4. Wyjmujemy, dzielimy na dwie części, jedną zostawiamy, a drugą wkładamy dalej do lodówki. 
5. Ciasto musimy rozwałkować na grubość około 2-3 mm i wykrawamy foremką ciasteczka.
6. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy około 12 minut na termoobiegu. 
7. Po wyjęciu studzimy i przekładamy masą krówkową. Smacznego :-)





15 komentarzy:

  1. Jak one się pysznie prezentują kochana :-D

    OdpowiedzUsuń
  2. omg ta masa krówkowa!one muszą być przepyszne <333

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznosci, uwielbiam mase krowkowa :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam masę krówkowa :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Aż zachęcają do spróbowania!

    OdpowiedzUsuń
  6. O kurczę, wyglądają niezwykle apetycznie! DO masy nie mam na razie dostępu, ale przepis zapamiętam. :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądają świetnie :) wszelkie ciasteczka zawsze kojarzą mi się świątecznie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger