wtorek, 9 stycznia 2018

Kotlety siekane z kurczaka z boczkiem, suszonymi pomidorami i natką pietruszki


Dawno nie robiłam. Odkąd prowadzę bloga tylko raz. Teraz syn wyprosił, bo lubi, bo dobre były. Ta wersja z boczkiem, bo musiałam zużyć, do tego suszone pomidory, świeża natka pietruszki i mozzarella. Kotleciki wyszły pyszne, wszystkim smakowały. Polecam i miłego dzionka życzę :-)

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka z wolnego wybiegu
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 jajka
  • 1 opakowanie boczku wędzonego w plasterkach (ok. 10 plasterków)
  • 6 suszonych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • ok. 150 g startej mozzarelli
  • natka pietruszki
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 czerwona cebula


1. Kurczaka myjemy i kroimy w drobniutką kostkę. Kroimy tak też suszone pomidory, oraz czerwoną cebulę. Natkę pietruszki siekamy.
2. Wszystkie składniki dajemy do miski, mieszamy, owijamy folią i wkładamy na 30 minut do lodówki. Po upływie tego czasu smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Kotleciki powinny nam ładnie się zarumienić. Podajemy z ulubionymi dodatkami :-) Smacznego :-)






8 komentarzy:

  1. Nie zostało Tobie ich przypadkiem? :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Podsunę ten przepis mężowi, bo u nas w domu on jest mistrzem siekanych kotletów, ale jeszcze z takimi dodatkami ich nie podawał.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy pomysł na kotlety z kurczaka

    OdpowiedzUsuń
  4. ja też je robiłam chyba tylko z raz, ale są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Też tak robię ale dodaje jeszcze inne składniki wspaniale się prezentują

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...