czwartek, 13 lipca 2017

Ciasto filo z warzywami, mozzarellą i salami



Witajcie :-) Dziś przepis na szybki obiad, kolację jak kto woli. Salami, papryka, cukinia, suszony pomidor i mozzarella. To wszystko zawinięte w ciasto filo. To ciasto robiłam i próbowałam po raz pierwszy, szczerze francuskie dużo lepsze, to inne, trzeba spróbować :-) Miłego dnia :-)

Składniki:

  • opakowanie ciasta filo
  • 10 plasterków salami
  • mała cukinia
  • kilka suszonych pomidorów
  • kulka mozzarelli
  • papryka zielona


1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy na nim ciasto filo.
2. Cukinię myjemy, kroimy w plastry, pomidory w paski, paprykę też. Mozzarellę również kroimy w plasterki. Wszystkie składniki rozkładamy na cieście, na samym wierzchu mozzarellę. Zawijamy tak jak zwijamy roladę. Wkładamy do piekarnika.
Ciasto pieczemy około 30 - 35 minut. Powinno ładnie się zarumienić. Smacznego :-)





15 komentarzy:

  1. o, też mam ciasto filo,może się skuszę na taki przepis? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na początku pomyślałam, że to gruzińskie bułeczki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie jadłam ale z chęcią spróbowałabym. Wygląda apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. O, świetny pomysł na ciasto filo!
    U mnie zawsze czeka wieki całe na inspirację...
    :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pomysł bardzo mi się podoba :) Chętnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  6. wygląda fantastycznie, muszę w końcu i ja coś z tym ciastem zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ciekawy pomysł! Ciasto filo znam jedynie z baklavy;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda niesamowicie apetycznie :) Wproszę się do Ciebie na takie jedzonko :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wygląda pysznie, choć ciasto widzę pierwszy raz :P

    OdpowiedzUsuń
  10. Świetny pomysł na szybki obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Super, na sam widok ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń
  12. filo kojarzy mi się z baklawą zawsze :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...