Makaron z figą, gruszką, boczkiem i cukinią



Hej :-). Dziś makaronowo :-). Tym razem figa, gruszka, boczek i cukinia. Tak wymyśliłam, fajnie wyszło, gruszki miało nie być, ale wymagała już użycia, zjedzenia szybkiego, więc wpadła do makaronu spontanicznie :-). Figa super łączy się z boczkiem, a cukinia dopasuje się do wszystkiego, więc wyszło według nas bardzo smacznie. Moje dziecko jakoś do tej figi przekonuje się powoli, zjadł, trochę mu pesteczki z figi przeszkadzały, ale na końcu stwierdził, że jest oki :-). Udanego dzionka Wam życzę :-)

Składniki na 3 porcje:

  • boczek w plastrach (10 szt. plasterków)
  • 4 figi
  • 2 gruszki
  • mała cukinia
  • natka pietruszki
  • sól różowa
  • pieprz
  • olej kokosowy do smażenia
  • makaron 


Makaron gotuję al'dente. Na rozgrzany na patelni olej wrzucam pokrojoną cukinię, solę i podsmażam chwilkę, dodaję pokrojony w paski boczek, na samym końcu gruszkę, pokrojone figi i natkę pietruszki. Delikatnie mieszam, zostawiam na gazie jakieś 3 minuty, dodaję makaron, mieszam, jeśli trzeba to doprawiam solą i pieprzem :-))





9 komentarzy:

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger