wtorek, 24 marca 2015

Zapiekanka z wątróbką i ryżem



Hej :) U Was tez tak pięknie świeci słoneczko ?? Dziś kolejna zapiekanka. Nie wiem, jakoś tak wyszło, he, bo ten czas, ciągle czas. Tą robił mój mąż. Wyszła super, trzeba go pochwalić. Wątróbka była bardzo smaczna, nawet młody mlaskał, a jakoś do niej przekonania nie ma. Ja się ucieszyłam, bo czas od czasu lubię, a ta wyjątkowo smaczna była. Mąż dodał paprykę, jabłka, cebulę, marchewkę, moją ulubioną mozzarellę, trochę selera, doprawił, zapiekł i coś tam wyszło :)))


Składniki:

  • 500 g wątróbki drobiowej
  • 1 duża cebula
  • 1 woreczek ryżu
  • papryka czerwona
  • większa marchewka
  • 3 jabłka
  • świeże oregano
  • starta mozzarella
  • kawałeczek selera
  • sól różowa



Wątróbkę podsmażamy z cebulką, selerem, pokrojoną w kostkę papryką i marchewką i obranymi, pokrojonymi również w kostkę jabłkami, doprawić. Ryż gotujemy. Do naczynia przekładamy podsmażoną wątróbkę z warzywami i jabłkami, zasypujemy ryżem, posypujemy startą na tarce mozzarellą i oregano. Zapiekamy w 180 stopniach około 15 minut. 




16 komentarzy:

  1. Świetna zapiekanka, ciekawe połączenie składników :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiej wersji wątróbki nie znałam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wątróbki niestety nie lubię, ale pomysł ciekawy :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Oj, nie przepadam za wątróbką :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo apetyczne zdjęcia, uwielbiam wątróbkę, chętnie taką zjem:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Strasznie dawno jadłam wątróbkę.

    OdpowiedzUsuń
  7. Nigdy bym na to nie wpadła żeby zrobić zapiekankę z wątróbką. ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie jestem wielką fanką wątróbki, ale w tym wydaniu bym się skusiła

    OdpowiedzUsuń
  9. lubię wątróbkę od czas do czasu, więc chętnie bym zjadła Twoją zapiekankę :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Oryginalna zapiekanka! Wyglada bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Dość często robię wątróbkę z ryżem, ale nigdy nie pomyślałam, żeby zapiec ją w piekarniku. Ciekawe :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Świetny i smaczny pomysł na wątróbkę ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Wątróbkę bardzo lubię, dawno nie jadłam :) Kiedyś też robiłam podobną zapiekankę, była bardzo smaczna :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...