piątek, 7 marca 2014

Camembert z żurawiną i szpinakiem :)



Hej :)) Dzisiaj coś pysznego i dosyć szybkiego :) Połączenie sera z żurawiną i szpinakiem. Do tego były ziemniaczki pieczone w piekarniku. To danie zrobił mój mąż, przepis znalazł gdzieś w internecie. Jak wróciłam z pracy to takie cudeńko na mnie czekało ;)) Mąż pochwalony he he :) Jak lubicie takie połączenia smakowe to spróbujcie, bo warto :) Życzę miłego piątku i weekendu :)

Składniki na 1 porcję:
  • ser camembert z żurawiną (u mnie Turek)
  • szpinak
  • cebula czerwona
  • żurawina (taka do mięs)
  • szczypta soli
  • rozmaryn

Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oliwie, dodać szpinak, smażyć kilka minut i pod koniec dodać szczyptę soli. Wymieszać.
Ser naciąć na krzyż, zawinąć ponownie w sreberko w które był zawinięty i podpiekać na patelni bez tłuszczu kilka minut (chodzi o to żeby go tylko troszkę podgrzać) z obu stron. Rozwinąć, podwinąć nacięte brzegi. W środek dodać łyżkę żurawiny i posypać rozmarynem :) Podawać z ciepłym szpinakiem i u mnie dodatkowo były pieczone ziemniaczki :)


11 komentarzy:

  1. O rany ale odjazdowe danie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pysznie. Jak ja lubię camembert i to jeszcze z żurawiną... ummm, smacznie i tak ładnie na zdjęciu wygląda, że tylko sięgnąć ręką...:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda jak bardzo wykwintne danie. Bardzo lubie camembert ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię takie przepisy:) Camembert z żurawiną - pycha!

    OdpowiedzUsuń
  5. aleś to podała! <3
    jejku.. wpadam na obiad, no mniam!

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszności! Idealne danie dla mnie :) Żurawinę z serem ubóstwiam <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Nominowałam Twój blog do Liebster Blog Award, szczegóły u mnie na http://www.brulionspadochroniarza.pl/2014/03/babka-cytrynowo-pomaranczowa.html - zapraszam do zabawy :)

    OdpowiedzUsuń
  8. rewelacyjne połączenie smaków! wygląda cudownie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...