czwartek, 29 sierpnia 2013

Ryż, fasolka szparagowa i curry



Coś na szybko dzisiaj :)) Od rana w biegu, oj jak to wszystko ogarnę to będzie super :)) Tak to jest jak człowiek pracuje, to potem jak ma dzień wolny to nie wiadomo w co ręce włożyć, ale damy radę ;)) Słoneczka dziś w Rzeszowie nie ma na razie, ale całkiem przyjemnie na zewnątrz :)) Widać już trochę jesień. Pozdrowionka dla wszystkich i miłego dnia :))

Składniki:
  • fasolka szparagowa
  • 2 marchewki
  • cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • mała cukinia
  • ser mozzarella lub inny wedle uznania
  • olej rzepakowy do smażenie
  • curry
  • sól
  • pieprz
  • ryż

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie.  Ryż również ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchewkę obrać pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na oleju, dodać marchewkę, czosnek przepuszczony przez praskę i pokrojoną cukinię. Jak warzywa zaczną robić się miękkie dodać ugotowaną fasolkę szparagową, ryż, natkę pietruszki, doprawić, dodać starty ser, cały czas mieszać. jak ser się troszkę roztopi przekładamy do miseczek.


11 komentarzy:

  1. O kurczę, jak smacznie utrafiłas w mój gust kulinarny^^ Takie, proste i nieskomplikowane dania to ja lubię!

    OdpowiedzUsuń
  2. Widzę ,że nie tylko ja zamieszkuję Podkarpacie :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubie takie smaki,zajrze wkrotce po przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  4. jak zwykle w moim tonie, ja też lubię zjeść coś szybkiego a dobrego a nie paści nie wiadomo skąd;)

    OdpowiedzUsuń
  5. curry kocham, a jakby dodać do tego jeszcze kurczaka to by powstał obiad idealny:D nie łączyłam jeszcze curry z serem, więc zapisuję:D

    OdpowiedzUsuń
  6. I jeszcze ją jestem z Rzeszowa i często robię to danie..pycha;))

    OdpowiedzUsuń
  7. to musiało smakować geeenialnie! :)
    A ten kolor, zachwyca!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...