środa, 21 sierpnia 2013

Łosoś pod pierzynką z cukinii, mozzarelli, pomidora i na dodatek natka pietruszki :)



Zapraszam na łososia pod pyszną pierzynką z cukinii, mozzarelli, pomidora i natki pietruszki :)) , jako dodatek wino Celebro. Bardzo lubię wina, jako dodatek do dań, lampkę do obiadu, czy po prostu wypić lampkę tak z okazji bez okazji :)) Łosoś najlepiej smakuje z winem Celebro Spain . Jest to wino Semi Dry White, które specjalnie zalecane jest do ryb i owoców morza. Wino jest delikatne, nie jest cierpkie i super pasuje do ryby. Fajną sprawą są zdjęcia na butelkach, które podpowiadają nam do czego dane wino pasuje i jest zalecane :)) Dzisiejsze danie szybkie, ale i bardzo smaczne.  Ja łososia wprost uwielbiam za szybkość z jaka można go przyrządzić i za smak. Polecam :))


Zapraszam do zapoznania się z winami Celebro do klubu na Facebooku: https://www.facebook.com/KlubCelebro 


Składniki:
  • 400 g fileta z łososia   
  • mała cukinia
  • pomidor
  • ser mozzarella
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek 
  • wino Celebro Spain

Rybę myjemy, obieramy ze skóry (jak jest), oprószamy solą i pieprzem i skrapiamy winem. Na wierzch układamy pokrojoną w plasterki cukinię, posypujemy startą mozzarellą,dajemy plasterek lub kilka pomidora i posypujemy  pokrojoną natką pietruszki. Przekładamy do naczynia ceramicznego, do którego na dno wylewamy troszkę oliwy z oliwek i zapiekamy w piekarniku. Pieczemy w 160-180 stopni około 20 -25 minut. U mnie łosoś na szybko podany z frytkami :))



5 komentarzy:

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...