piątek, 19 lipca 2013

Leczo z kiełbaskami i curry



Nie wiem jak Wy, ale ja go bardzo lubię. Ogólnie uwielbiam cukinię i jak tylko się pojawi to zawsze jest jej u nas w kuchni sporo. Tym razem leczo robił mój mężulek :) wyszło super :)) Ja mu tylko zaproponowałam dodanie curry. Jako mięsny dodatek w lodówce było kilka frankfurterek i kawałek kiełbaski śląskiej. Sprzątanie lodówki he :)) Miłego dnia życzę wszystkim :))

Składniki:
  • 1 średnia cukinia
  • 2 większe marchewki
  • 1 cebula
  • 3 większe pomidory
  • kiełbaski lub coś innego 
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • curry
  • troszkę masła
  • natka pietruszki

Cebulę obrać, wrzucić do większego garnka, dodać masełko i zeszklić. Następnie wrzucamy pokrojoną kiełbasę, marchewkę i paprykę. Wszystko dusimy. Cukinię jak jest młoda to kroimy ze skórką ( ja wyciągam tylko nasiona), wrzucamy do reszty. Jak cukinia zacznie robić się miękka dodajemy pokrojone pomidory, natkę pietruszki i curry. Gotujemy jeszcze przez chwilkę. 


9 komentarzy:

  1. Leczo bardzo lubię,też często robię,jeśli muszę"wyczyścić"lodówkę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapomniałam o tym daniu kompletnie. Dopiero gdy dostałam kabaczka i cukinię od przyjaciółki, natchnęło mnie! Będę robić jutro, albo pojutrze. Bez dwu zdań!

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo lubię leczo, świetny obiad na lato:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jadłam bigos z cukinii, sądzę, że w smaku podobne do takiego lecza :)

    OdpowiedzUsuń
  5. yhm,yhm-u mnie w domu specjalnie dla mnie bez papryki, haha :) Ale tak to meeega :)

    OdpowiedzUsuń
  6. pycha!:) takie uwielbiam, fajny ten dodatek curry:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja również uwielbiam leczo, moglabym je jeść całe lato:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...