Kurczak w cieście francuskim :)



Jak nie mam jakiegoś fajnego pomysłu na obiad, albo wcześniejszą ale bardziej sytą kolację, a mam w lodówce ciasto francuskie to zawsze wykombinuję coś właśnie z jego udziałem :) Bardzo go lubię nie tylko ja, więc trzeba wymyślić co w środek i gotowe :) Tym razem kurczak, por, marchewka i dużo natki pietruszki :) Polecam :))


Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 filety z kurczaka
  • kilka łyżek kukurydzy z puszki
  • 1 większa marchewka
  • por
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • troszkę masełka do podsmażenia pora i marchewki

Pora kroimy i podsmażamy na masełku. Dodajemy do niego startą marchewkę i czosnek i podsmażamy do momentu, aż warzywa zaczną robić się miękkie. Ciasto wykładamy na papier do pieczenia, ja nacinam końce. Na środek daję podsmażonego pora z marchewką, na to pociętego w kawałki kurczaka, kukurydzę i całość posypuję natka pietruszki. Można posypiać ulubioną przyprawą. Pieczemy około 30 minut w 200 stopniach.



11 komentarzy:

  1. ja też robię kurczaka w cieście ale zazwyczaj dodaje żółty ser i żurawinę. Jeszcze nie widziałam takiej wersji z warzywami, następnym razem muszę spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię ten myk, tak niewiele trzeba do szczęścia, prawda?:D przypomniałaś mi o tym...będzie next week;))

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale fantastyczne! Wygląda genialnie, kocham ciasto francuskie:) Takie coś to i na śniadanie, i na obiad, i na kolację, i do pracy... uniwersalne!

    OdpowiedzUsuń
  4. mm mam na to ochotę, może wzajemna obserwacja?

    OdpowiedzUsuń
  5. świetny pomysł! zawsze chciałam spróbować, a nie wiedziałam za bardzo jak się za to zabrać.. teraz już wiem:D

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale pyszność nad pysznościami:)

    OdpowiedzUsuń
  7. pychota!:) również uwielbiam kombinować z ciastem francuskim:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Kolorowe pyszności! Każdy składnik mi tutaj pasuje :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Mniam, zapisuję przepis i robię na obiad! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger