czwartek, 6 czerwca 2013

Roladki z indyka z rukolą, serem feta i kukurydzą :))



Szybki i prosty obiadek :) Indyk, ser feta, rukola i kukurydza. Do tego pieczone ziemniaczki i pomidor z kukurydzą, szczypiorkiem i olejem z pestek dyni. Jak do roladek użyłam gotowych sznycelków z indyka, ale można samemu uciąć sobie z fileta. Jak tam u Was pogoda dziś wygląda ?? W Rzeszowie szaro i buro niestety :(( Aż energii człowiekowi brak do czegokolwiek :(( Miłego dnia wszystkim życzę :))

Składniki na 5 roladek:
  • 5 sznycelków z indyka
  • świeża rukola
  • ser feta
  • kukurydza z puszki
  • suszone pomidory z bazylią i czosnkiem

U mnie dodatkowo:
  • 2 większe pomidory
  • 2 łyżki kukurydzy
  • szczypiorek
  • olej z pestek dyni
  • sól
  • pieprz

Sznycelki doprawić, ser feta pokroiłam w grubsze paski i włożyłam na sznycelka, do tego rukola i łyżeczka kukurydzy. Zawinąć i spiąć wykałaczkami. Ja roladki piekłam w naczyniu żaroodpornym w piekarniku. Najpierw włożyłam ziemniaczki, które piekły się dłużej, a potem dołożyłam roladki. 180 stopni około 20-25 minut, ziemniaczki z 15-20 minut dłużej - przynajmniej moje. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić, dodać kukurydzę, pokrojony szczypiorek i olej z pestek dyni. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać :)


7 komentarzy:

  1. wygląda pysznie ;) na pweno tak też smakuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale chrupiące ziemniaczki, pyszny obiadek.

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeśli rukola znajduje się w takim towarzystwie, w środku ciepłego mięska - biorę! W sałatce rukoli nie zniosę, ma okropnie gorzki posmak, który przyprawia mnie o ciarki!

    OdpowiedzUsuń
  4. Super pomysł z tymi roladkami. U mnie(w Pabianicach) trochę się rozpogadza i wreszcie nie pada.

    OdpowiedzUsuń
  5. W Berlinie za to słonecznie i gorąco, niedługo i do was dojdzie. Roladki wyglądają na pyszne.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...