piątek, 1 marca 2013

Oscypek w panierce :)



Szybkie i smaczne danie, dla tych co brak im czasu :). Niestety nie miałam w domu dżemu z żurawiną, ale to nic i tak było smacznie. Suszona żurawina też się nadała. Oscypki uwielbiam. Same, w panierce, z makaronem w zapiekankach są pyszne. Wiem, że nie każdy za nimi przepada, ale o gustach się nie dyskutuje :))

Składniki:
  • średni oscypek
  • jajko
  • bułka tarta
  • żurawina suszona lub dżem
  • olej do smażenia

Oscypka pokroić w plastry. Moczyć z jednej i z drugiej strony najpierw w jajku potem w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni do momentu, aż się nam ładnie zarumienią :) Dodać żurawinę u mnie dodatkowo frytki :)

8 komentarzy:

  1. zgadzam się z Tobą, że o gustach się nie dyskutuje, zwłaszcza na blogach;) Ale ja...uwielbiam oscypki, takie ciepłe, z żurawiną, wędzone, podgrzane na ciepło...pycha!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też i dokładnie tak jak Ty. Jak tylko je mam to wykorzystuję jak tylko mogę, żeby zrobić z nich coś pysznego :)

      Usuń
  2. Pierwsze co na to spojrzałam to zastanawiałam się cóż to jest ;) Również uwielbiam oscypki w panierce !

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. Może i tak, ale czasem na kaloryczność trzeba przymknąć oko, jak ktoś coś bardzo lubi ;)

      Usuń
  4. Uwielbiam osypka, koniecznie muszę je przyrządzić według tego przepisu:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...