Konkurs Kamis - przypomnienie :)



Przypominam o konkursie Kamis :)) Trw2a on jeszcze dokładnie tydzień. Zapraszam do zabawy :)

Dzięki uprzejmości firmy Kamis zapraszam do konkursu, w którym do wygrania jest blender oraz przyprawy.

Nagrody: 

Nagrodą w konkursie jest zestaw przypraw KAMIS Kulinarne Inspiracje oraz praktyczny blender marki Zelmer.

Zasady konkursu:
  1. Proszę o przesłanie przepisu z wykorzystaniem przypraw dostępnych w gotowych zestawach Kamisa Kulinarne Inspiracje.
    Informacje o produktach znajdziecie tutaj:
    http://www.kamis.pl/Produkty/Kulinarne-Inspiracje/Kulinarne-Inspiracje.aspx 
  2. Odpowiedź zamieść w komentarzu pod konkursowym wpisem. 
  3. Pod podanym przepisem podaj swój adres e-mail, na który wyślemy informację o wygranej. 
  4. Sponsorem nagrody jest firma Kamis.
  5. Konkurs trwa od 23 listopada do 8 grudnia 2012r

 Zapraszam do zabawy :)) 

3 komentarze:

  1. Z wykorzystaniem dostępnych w zestawach przygotowałabym szałwiową pierś z kaczki z dodatkiem gruszkowego musu. dorota.foremska@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Proponuję: Ziemniaki z suszonymi śliwkami z patelni- które są świetnym dodatkiem do pieczonych mięs (np. schabu). Do dania wykorzystujemy suszone śliwki, rozmaryn i tymianek :)
    http://www.kamis.pl/Produkty/Kulinarne-Inspiracje/Kulinarne-Inspiracje/Kulinarne-Inspiracje-Kurczak.aspx

    Składniki:

    1/2 kg ziemniaków

    2 garście suszonych śliwek

    1 duża cebula

    1 kubek bulionu

    2 ząbki czosnku

    sól, pieprz, tymianek, rozmaryn

    2 łyżki masła

    nać koperku do posypania na koniec

    Śliwki namoczyć w ciepłej wodzie ok. 30 min. Odsączyć. Obrane ziemniaki pokroić w plastry (czas gotowania będzie zależał od ich grubości). Cebulę pokroić w piórka.

    Na dużej patelni rozpuścić masło. Wrzucić cebulę, posiekany czosnek i ziemniaki. Podsmażyć razem, aż ziemniaki się zrumienią. Dodać śliwki. Wszystko oprószyć przyprawami. Zalać gorącym bulionem. Przykryć patelnię i gotować, aż ziemniaki będą miękkie (ok. 15 min.)

    Przed podaniem posypać koperkiem.


    zawsze.oliwek@gazeta.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja zaproponuję mój środowy obiad :)

    Pierogi z mozzarellą, rozmarynem i suszonymi pomidorami z pesto pietruszkowym. Pyszne ciasto, fenomenalne nadzienie, pietruszkowo-rozmarynowe pesto......


    Składniki na 40 pierożków


    Ciasto
    3 szklanki mąki typ 500
    1 szklanka gorącej wody
    1 łyżeczka soli
    2 łyżki oleju
    farsz:
    100 g mozzarelli potartej
    100 g żółtego sera potartego
    kilka igiełek rozmarynu
    kilka suszonych pomidorów w oliwie
    pesto pietruszkowe:
    garść świeżej natki pietruszki
    kilka łyżek oliwy z oliwek
    3 igiełki rozmarynu
    szczypta oregano


    Mąkę mieszamy z solą i stopniowo wlewamy wrzącą wodę, zagniatamy drewnianą łyżką.

    Dodajemy olej i zagniatamy na elastyczne ciasto.

    Mozzarellę i żółty trzemy na tarce i mieszamy z pokrojonymi suszonymi pomidorami, dodajemy drobno pokrojony rozmaryn, szczyptę soli i pieprzu dodałam też 2 łyżki z oliwy z oliwek z suszonych pomidorów

    Ciasto wałkujemy na blacie na grubość 2-3 mm, wykrawamy szklanką kółka i nakładamy farsz. Zlepiamy pierożki, dociskamy brzegi widelcem.

    Pierożki gotujemy w osolonej wodzie 5 minut na malutkim ogniu.

    Pierogi wyciągamy łyżką cedzakową i polewamy pesto pietruszkowym.

    Pesto pietruszkowe

    Pietruszkę drobno kroimy i mieszamy z oliwą z oliwek, drobno pokrojonym rozmarynem i szczyptą oregano. Ja dodałam jeszcze 2 łyżki oliwy z oliwek z moich suszonych pomidorów.

    Zdjęcia i opis na moim blogu http://kasia-gotuje.pl/przepis/171.Genialne%2Bpierogi%2B%2521

    kasia.gotuje.pl@gmail.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger