niedziela, 18 listopada 2012

Inspiracje kulinarne i filet faszerowany śliwką :)



Jakiś czas temu otrzymałam tajemniczą paczuszkę od Kamis w której znajdowały się nowe przyprawy -kulinarne inspiracje. Postanowiłam wypróbować przepis podany na opakowaniu przyprawy. Przepis to kurczak ze śliwką owijany boczkiem. Przepis trochę zmodyfikowałam. Wyszło smacznie, przyprawy bardzo fajnie dobrane :)

Składniki dla 2 osób: 
  • 2 filety  z kurczaka
  • śliwki suszone
  • boczek w plastrach
  • przyprawa kulinarne inspiracje
  • oliwa

Wzdłuż każdego filetu zrobić kieszeń do której wsypujemy po szczypcie czosnku i wkładamy śliwki. Filety posypujemy papryką i tymiankiem, a następnie owijamy ściśle boczkiem. Tak przygotowane filety przełożyłam do naczynie żaroodpornego, na dno którego dałam trochę oliwy. Zapiec w piekarniku w temp. 180 stopni około 30-40 minut. U mnie podane z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.
Przyprawy bardzo pomysłowe, ładnie opakowane i aromatyczne.  




3 komentarze:

  1. zawsze chciałam spróbować mięsa nadziewanego owocami, ale jakoś nigdy nie umiem się za to zabrać;/
    Prezentuje się smacznie, ahh:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Słyszałam już, że bardzo to udane połączenie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ładnie wygląda, szkoda ze ja nie przepadam za mięsami z owocami

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...