poniedziałek, 22 października 2012

Polędwiczki wieprzowe z miodem i przyprawami



Już od bardzo dawna chodziła za mną chęć zrobienia polędwiczek, ale jakoś nie miałam pomysłu z czym by ich tu zrobić. Więc przyszedł mi do głowy miód :) od Prymat dostałam przyprawę do mięsa wieprzowego i postanowiłam dodać ją do miodu i śmietanki kremówki:) Polędwiczki wyszły bardzo mięciutkie z lekką nutą miodową :) Pychota :)

Składniki dla 2-3 osób:
  • około 50 dkg polędwiczki wieprzowej
  • 2 łyżki miodu
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżeczki przyprawy Prymat do mięsa wieprzowego
  • olej do podsmażenia

Polędwiczki podsmażyć na oleju z każdej strony. W miseczce przygotować sos: śmietanka, 2 łyżki miodu i przyprawa do mięsa wieprzowego. Wszystko dokładnie wymieszać. Podsmażone polędwiczki przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać przygotowanym sosem. Piec około 40-50 minut w 180 stopni. Po wyjęciu na talerze polać pozostałym sosem. U mnie podane z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.



2 komentarze:

  1. Ale kruchutka to polędwiczka:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda niesamowicie. Chyba jutro zrobię ją na obiad :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...