niedziela, 9 września 2012

Filety z łososia gotowane na parze



Druga część z serii " Mąż w kuchni " :)) Filet z łososia pocięty w plasterki, w środku po jednym listku rukoli i papryka. To wszystko gotowane z warzywami na parze :) Do tego fryteczki i świetny obiadek :) Zdrowy ( no może oprócz frytek) , szybki i bardzo smaczny. 

Składniki dla 2-3 osób:
  • ok. 40 dag filetu z łososia
  • kilka listków rukoli
  • średnia papryka
  • mały por
  • malutka rzepa
  • kilka plasterków cytryny
  • 2 średnia marchewki
  • przyprawy

Łososia podzielić na plastry, natrzeć solą i pieprzem. W środek dawać po 1 listku rukoli i 1 pasku papryki. Zawinąć w rulonik i spiąć wykałaczkami. Przygotować garnek do gotowania na parze. Marchewkę, pozostałą paprykę pokroić , wrzucić do garnka. Następnie włożyć łososia, pora, rzepę i kilka plasterków cytryny. Gotować do momentu, aż wszytko będzie miękkie. U nas łosoś podany z frytkami :)) Można podać z ulubionymi sosami :))



 

1 komentarz:

  1. Cudne!!! Łosoś musi smakować wyśmienicie w tym daniu. Na pewno wypróbuję ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...