poniedziałek, 17 września 2012

Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami - recenzja przyprawy Kamis "Bukiet Smaku"



W ramach współpracy z marką Kamis zostałam poproszona o przetestowanie nowego produktu "Bukiet Smaku". Produkt wyróżnia się unikalną recepturą z dużą zawartością warzyw oraz nutą starannie dobranych przypraw, jak również wygodnym w użyciu opakowaniem. Jest to wyjątkowa kompozycja warzyw, ziół i przypraw z nutą liścia laurowego i ziela angielskiego. 


 Po otwarciu opakowania moim oczom ukazał się taki widok :)) Przyprawa ma bardzo ładny warzywny zapach. Ja postanowiłam wypróbować ją do indyka. Do miseczki dałam oliwę z oliwek i tą właśnie przyprawę, wymieszałam i natarłam tą mieszanką całego fileta, następnie dałam w środek suszone pomidory i zapiekałam. Kamis poleca przyprawę do wszystkich dań, w szczególności do zup, sosów, mięs, ryb, sałatek, do potraw duszonych, pieczonych i innych, które wymagają użycia uniwersalnej przyprawy warzywnej.

Składniki dla 4 osób:
  • około 60 dkg filetu z indyka
  • przyprawa "Bukiet Smaku"
  • słoiczek suszonych pomidorów  
  • 4 gruszki
  • oliwa z oliwek

Filet przeciąć na pól (nie do końca rozcinać) , rozbić jeszcze trochę tłuczkiem. Do miseczki wlać trochę oliwy z oliwek i dodać przyprawę "Bukiet Smaku", następnie wymieszać i natrzeć nią całego fileta. Ułożyć suszone pomidory i filet zwinąć w roladkę. Ja dodałam jeszcze gruszki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 180 stopni  przez około 60 minut. Do dania ziemniaczki i surówka :)



1 komentarz:

  1. dodatek suszonych pomidorów przemówił do mnie, całkowicie ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...