piątek, 14 września 2012

Fasolka szparagowa, kurczak i warzywa



 Zdobyłam jeszcze troszkę fasolki szparagowej :) więc najlepiej gotowana i do tego bułka tarta :) Kurczaka zapiekłam w piekarniku z serem feta, marchewką, cukinią i natką pietruszki. Przepis wystawiam dziś, a miał być wczoraj, ale ostatnio coś strasznie zabiegana jestem i brakuje mi czasu. Oj dobrze, że weekend się zbliża :))

Składniki dla 2 osób:
  • 2 filety z kurczaka
  • 1/2 kostki sera feta
  • 4 średnie marchewki
  • 1/2 cukinii
  • natka pietruszki
  • fasolka szparagowa (ilość wedle uznania)
  • bułka tarta (ilość wedle uznania)
  • oliwa z oliwek 
  • masło (do podsmażenia bułki)
  • przyprawy

Fasolkę umyć, odciąć końce i ugotować w osolonej wodzie do momentu aż będzie miękka. Kurczaka, ser feta, cukinię i marchewkę pociąć w kawałki. Dno naczynia żaroodpornego polać małą ilością oliwy, następnie włożyć wszystkie składniki. Doprawić.Ja na wierzch dałam posiekaną natkę pietruszki. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut. Jak wszystko będzie gotowe w rondelku roztopić troszkę masła i wsypać bułkę tartą. Trzymać na małym ogniu do momentu, aż bułka tarta całkowicie połączy się z masłem. U mnie do tego wszystkiego ziemniaczki :)


2 komentarze:

  1. Lubię tak :) Prosto i smacznie, z moją ulubioną fasolką.

    OdpowiedzUsuń
  2. oł jeee, bułka tarta i fasolka;D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...