poniedziałek, 24 września 2012

Ciasto bananowe z czekoladą i orzechami włoskimi


Ciasto bananowe - przepis z gazety " Place lizać". Bardzo proste, szybkie i smaczne :) Do tego dodana biała i mleczna czekolada i orzechy włoskie. Wyszło bardzo fajne. Ciasto wygląda ja chlebek. Polecam :)

Składniki na formę keksówkę:
  • 4 duże dojrzałe banany
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 1/2 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 całe jajko
  • 50 g roztopionego masła
  • bakalie ( u mnie orzechy włoskie i czekolada)
Masło roztopić i odstawić do ostygnięcia. Mąkę wymieszać z sodą. Banany rozgnieść widelcem jak najdrobniej się da, dodać cukier, mąkę z sodą, jajko, masło i bakalie. Wszystko dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 stopni 60 minut. Sprawdzić wykałaczka czy upieczone. :)



6 komentarzy:

  1. Absolutnie boskie ciacho :) Samo bananowe jest dobre, a co dopiero z orzechami i czekoladą...

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasto zdecydowanie dla mnie :) Muszę na czasie spróbować :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda przepysznie! pięknie wyrosło

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię ciasta bananowe, Twoje wygląd bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Banan, biała czekolada i orzechy - nie musisz mówić nic więcej, zabieram się do pieczenia! :) Dziękuje za przepis i pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...