sobota, 28 lipca 2012

Makaron Fusilli z tym co było w lódowce :))




Makaron Fusilli dziś kolorowy - uwielbia go mój syn :)) ja z resztą też jak wszystkie inne makarony. Dziś w formie zapiekanki z tym co było w lodówce. Danie szybkie, łatwe, niedrogie i przede wszystkim smaczne.Chciałam do zapiekanki dodać jeszcze podgotowanego kalafiora, ale niestety mi się już nie zmieścił :( ale i tak wyszło pyszne :))

Składniki dla 3 osób:
  • 1/2 opakowania  makaronu 
  • 3 większe marchewki
  • średnia cukinia
  • kiełbaska
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • bazylia

Makaron ugotować al dente, na spód naczynia żaroodpornego nalać troszkę oliwy z oliwek. Marchewkę, cukinię i kiełbaskę pokroić w plasterki. Ja marchewkę daję na spód żeby była miękka, później kiełbasa, następnie makaron, cukinia i kukurydza. całość polać odrobiną oliwy z oliwek. Przyprawić. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 stopni C około 30 minut. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...