poniedziałek, 23 lipca 2012

Leczo z kiełbaską





Leczo potrawa rodem z Węgier, która znakomicie przyjęła się i u nas. Potrawę tą można podawać jako danie główne z dodatkiem kiełbasy lub jako dodatek do makaronów i ryżu w odsłonie warzywnej. Taki tani szybki i bardzo smaczny obiad :)


Składniki dla 3 osób:
  • kiełbasa
  • cukinia średnia
  • papryka duża
  • 3 pomidory
  • 3 marchewki
  • cebula
  • sól, pieprz


Cebulkę i kiełbasę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oleju. Do garnka wrzucić pokrojoną w kostkę paprykę, marchewkę i cukinię, dolać trochę wody i dusić do momentu, aż warzywa zaczną się robić miękkie. Następnie dodać podsmażoną cebulę i kiełbasę. Na końcu pokrojone w kostkę pomidory. Całość doprawić solą, pieprzem, można dodać troszkę magi.





2 komentarze:

  1. Robię podobne, tylko bez pomidorków.
    Leżajsk pozdrawia Rzeszów :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Również pozdrawiam serdecznie Leżajsk :))

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...